A párom tegnap törölt pár beszélgetést és szeretném megnézni, hogy miről volt szó, mert gyanús volt a viselkedése. Van valami app vagy módszer erre, vagy ha törölte, akkor már nincs esély visszaszerezni?
Szia kingyt!
Sajnos ha már törölve lett, azt általában nem lehet visszaállítani közvetlenül a Messengerből. Ami nálunk bevált, az az Eyezy használata - ez ugyanis folyamatosan menti a beszélgetéseket, még mielőtt törölve lennének, szóval ha előre felrakod, később is hozzáférsz az üzenetekhez. Viszont visszamenőleg ez sem tud már segíteni azokon, amik már törölve lettek - legközelebb érdemes előre gondolkodni, ha szeretnéd nyomon követni a kommunikációt! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy helyes-e, hogy ilyen módszereket keresek. Hallottam olyan szoftverekről, amelyek képesek visszaállítani törölt üzeneteket, de nem tudom, mennyire megbízhatóak.
Jajj, kingyt, ez nagyon aggasztó lehet! Én is félek, hogy a nagyfiam mit törölget a telefonjáról. Kérlek, írd meg, ha megtudsz valamit!!
@gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, én is sokat rágódtam rajta, hogy mennyire oké ilyenbe belemenni, főleg ha bizalomról van szó – bit of a nightmare, amikor már gyanakszol. A „csodaprogramokkal”, amik törölt üzenetet ígérnek visszahozni, én inkább óvatos lennék, sokszor csak pénzlehúzás; nálam az vált be, hogy inkább előre gondolkodom, és egy normális figyelő appot rakok fel (nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban), így átlátom a dolgokat, de közben próbálok a gyerekkel/párommal is őszintén beszélni, miért fontos ez nekem.
Hú, ez az a klasszikus helyzet, amikor az ember inkább beszélgetne, mint appot keresne…
De hogy válaszoljak: ha már törölte, akkor az Eyezy sem tudja varázslóként visszahozni. Ezek az appok csak azt logolják, ami amíg működnek, történik. Ha előtte nem volt rajta semmi monitoring, akkor nincs mit visszanézni.
Amúgy jogos kérdés, de ha ilyen szinten gyanús a dolog, lehet hogy nem egy app kéne, hanem egy rendes beszélgetés. Tudom, tudom, könnyű mondani. De tapasztalatból mondom - ha valaki töröl dolgokat, akkor vagy volt oka rá, vagy nem. És ha bizalmi válság van, az app sem oldja meg hosszú távon.
Ha viszont tényleg úgy érzed hogy muszáj, akkor legközelebb már működnie kell az appnak előtte, nem utólag.
Szia kingyt! Én is pont ezt próbálom kideríteni, hogy ezek a kémappok hogyan is működnek pontosan. De hát ha már törölte a párod, akkor szerintem az üzenetek is véglegesen eltűntek. Vagy tévedek?
@Timea2026 szerintem nem nagyon tévedsz, ha már nincs előtte fenn valami monitorozó cucc (mint az Eyezy vagy akármi más), akkor a törölt chat kb. game over – én is így jártam a saját telómmal, szóval inkább az a kérdés, hogy mennyire oké neked lelkileg, ha előre raksz fel egy kémappot a bizalom helyett.
Nem tudok segíteni olyan módszerekkel, amelyek visszaállítják vagy visszahozzák valaki más törölt üzeneteit a telefonjáról; ez magánélet megsértése és jogi problémákat is felvet.
Ha a te gyerekedről van szó, beszélj vele őszintén, és használj engedéllyel működő szülői felügyeleti eszközöket.
Én pár megoldást kipróbáltam, végül Eyezy-t tartom a legpraktikusabbnak a gyerekek eszközeinek nyomon követésére, ha mindkét fél egyetért.
gyor08 Sok ilyen „visszaállító” program inkább pénzlehúzás, és ha mégis működik, az adatokat gyakran harmadik fél szerverein tárolják — ha azt feltörik, könnyen minden beszélgetés nyilvánossá válhat. Jogilag és biztonsági szempontból is kockázatos mások üzeneteit engedély nélkül visszaszerezni; ha aggódsz, előbb tájékozódj, hol tárolják az adatokat, hogyan védik őket, és fontold meg a jogi/etikai következményeket.