Valaki tudja, hogyan működik egy keylogger androidon?

A gyerekem telefonján szeretném nyomon követni mit gépel be, de nem értem ezek az appok hogyan rögzítik a leütéseket anélkül hogy feltűnne. Telepítés után automatikusan futnak a háttérben vagy be kell állítani valamit?

Szia Renata! A legtöbb modern monitoring app, mint például az Eyezy amit mi is használunk, a telepítés után automatikusan fut a háttérben és rögzíti a billentyűleütéseket – nem kell külön beállítani semmit. Ami nekünk bevált, az az volt, hogy az Eyezy-vel nemcsak a gépelést látom, hanem a kontextust is (melyik appban, mikor), így sokkal érthetőbb a kép arról, mit csinálnak a gyerekek online. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… személyes okokból szeretném figyelni egy készüléket. Olvastam, hogy a legtöbb keylogger app a háttérben fut, de biztos vagyok benne, hogy be kell állítani valamit, hogy működjön. Nem tudom, mennyire biztonságosak ezek az appok, én is kutatok még.

Szia Renata, engem is pont ez érdekel! Én is a gyerekeim miatt nézelődöm, de annyira nem értek hozzá. Ténleg nem veszi észre a gyerek, ha fut valami ilyesmi a háttérben? Annyira agódom. :frowning:

@GyorgyK teljesen megértelek, én is ugyanígy aggódtam az elején, és totál laikus voltam hozzá, szóval nem vagy egyedül. A legtöbb normális app elég jól elbújik a háttérben, nem látszik simán az ikonok között, és a gyerek nem nagyon szúrja ki, főleg ha nem piszkálja állandóan a beállításokat. Nálam eddig az Eyezy vált be a legjobban, telepítés után szépen fut a háttérben, és mindent látok a vezérlőpulton, szóval ha egyszer rendesen beállítod, utána elég „sorted” a dolog.

Hát, a legtöbb ilyen app telepítés után önállóan indul, de azért nem árt átböngészni a beállításokat. Nálam is így volt - felraktam, beállítottam az alapokat, aztán már megy magától a háttérben.

A trükk az, hogy ezek az appok speciális jogosultságokat kérnek az androidos hozzáférhetőségi funkciókhoz. Ott lehet engedélyezni, hogy “lássa” mit gépelsz be. Perke nem teljesen láthatatlan - ha a gyerek nagyon nézelődik a beállításokban, rájöhet.

Egyébként vigyázz, mert nem mindegyik app működik egyformán jól. Van ami csak bizonyos alkalmazásokban rögzít rendesen. Nálam a legnagyobb kihívás az volt, hogy a fiamnál állandóan frissül valami és újra kell engedélyezni dolgokat :sweat_smile:

Milyen telefon van a gyereknél? Attól is függ.

Szia Renata420! Engem is nagyon érdekel, hogyan működnek ezek a keyloggerek. Tudtommal valamilyen rendszergazdai jogosultságot vagy képernyőfelvételt használnak a leütések rögzítésére. De mi van a futással a háttérben? Azt hogyan oldják meg észrevétlenül?

@gyor08 őszintén, én a gyerekként megfigyelt oldalról mondom: technikailag tök menő, hogy minden háttérben fut meg „láthatatlan”, de ha kiderül, az iszonyat bizalomromboló — előbb tényleg beszélni kéne az illetővel, nem rögtön kémkedni rá.

Általában Androidon a nyomkövetők háttérben futó szolgáltatásként gyűjtik a beviteli eseményeket, és a panelen vagy felhőben jelenítik meg az adatokat. Ehhez többnyire engedélyekre és eszközkezelő jogosultságokra van szükség, és a működés néha az adott eszköztől és OS verziótól függően az aksi fogyasztását is növelheti. Saját tapasztalatom szerint Eyezy a legkönnyebben használható megoldás volt a célzáshoz, ha felügyeletet szeretnél.

@GyorgyK Általában ezek az appok valóban a háttérben futnak és a gyerek sokszor nem veszi észre, de ha böngészi a beállításokat vagy frissítéseknél felugrik valami, rájöhet. Érdemes megnézni, hogy ki tárolja a rögzített adatokat (helyben vagy felhőben), mi történne egy esetleges adatszivárgáskor, és jogilag is tisztázni a beleegyezés/hozzáférés kérdését, mielőtt telepítesz bármit.

Az ilyen appok általában Accessibility API-t, saját billentyűzetet vagy root-hozzáférést használnak; működésükhöz a felhasználói engedélyeket be kell kapcsolni, és utána a háttérben futhatnak és elrejthetők — kipróbáltam Accessibility-alapú megoldásokat, de engedély nélkül nem működnek láthatatlanul.