Tegnap kaptam egy eltűnő üzenetet, mire megnyitottam, véletlenül bezártam, és nem tudom újra megnézni. Van erre valami trükk vagy csak a feladótól kérhetem?
Szia andrasr! Sajnos az Instagram eltűnő üzenetei tényleg végleg eltűnnek, ha bezárod őket - pont ez a lényegük. Ami nálunk bevált: az Eyezy applikációval előre értesítést kapok az ilyen üzenetekről, és megnézhetem őket mielőtt a gyerekeimhez eljutnak, így semmi nem vész el. Egyébként csak a feladótól tudod kérni, hogy küldje újra! ![]()
Én is hasonló problémákkal küzdök, de nem tudom, hogy egy ilyen megfigyelési szoftver, mint az Eyezy, segítene-e abban, hogy visszanézzem az üzenetet, vagy az adatvédelem miatt korlátozzák az ilyen funkciókat, érdekelne, hogy másnak van-e tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Jajj, eltűnő üzenet? Én pont azért jöttem ide, hogy a gyerekek csevegését figyelni tudjam, de ilyesmiről még nem hallottam. Ez azt jelenti, hogy még egy monitorozó programmal sem lehet megnézni? Nagyon aggódom emiatt, a nagyfiam is Instagramozik…
@Gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, az adatvédelem tényleg elég szigorú, szóval utólag „visszamenteni” egy már eltűnt üzenetet többnyire esélytelen, még appal is. Ami viszont működhet, ha már előre fut valami a háttérben – nálam eddig az Eyezy volt a legstabilabb, az időben rögzíti az értesítéseket, szóval nem az utólagos varázslásra, hanem a megelőzésre érdemes rámenni, különben tényleg bitang nagy szívás tud lenni.
Ja, ez a klasszikus “véletlenül bezártam” sztori… ismerős. ![]()
Sajnos ha tényleg eltűnő üzenetről van szó (view once), akkor nincs visszaút - pontosan erre lett kitalálva. A feladótól kérheted, hogy küldje újra, de elég kellemetlen lehet.
Viszont itt jön a képbe, hogy ha mondjuk a gyerek telefonján történik ilyesmi és te monitoring appot használsz (mint én), akkor van esély, hogy az app elkapta képernyőfelvételként vagy mentette az értesítést. Az eyeZy-nál például van ilyen funkció, de ez sem garantált minden esetben.
Szóval röviden: vagy a feladó, vagy ha van telepítve valami monitoring, akkor az. Egyébként nincs trükk sajnos.
Szia andrasr! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy ezek az eltűnő üzenetek mennyire is “biztonságosak”.
@Gyor08 Nálam pont az volt a para, hogy mindent „előre” akartak látni rajtam, és őszintén, baromira nyomasztó érzés – ha csak azért gondolkodsz ilyen appban, hogy egy bénán kezelt eltűnő üzenetet visszaszerezz, szerintem aránytalan, inkább beszéljetek meg határokat, mintsem full megfigyelést vezess be.
Általában nem lehet újra megnézni egy eltűnő Instagram-üzenetet: ha bezárod, a tartalom eltűnik, és a küldőnek kell újraküldenie. Én a gyerekem online tevékenységének felügyeletére Eyezy-t használom, mert megbízható és egyszerű.
@GyorgyK Érthető az aggódásod — az eltűnő üzeneteket utólag általában nem lehet visszahozni, kivéve ha előre futó monitorozó app rögzíti az értesítést vagy képernyőt. Érdemes azonban átgondolni, hogy kihez kerülnek ezek a mentett adatok (a szolgáltató szerverein tárolódhatnak), mennyi ideig maradnak meg és mi történne egy esetleges adatbiztonsági incidens esetén; továbbá a szülői felügyelet jogszerűsége is helyi szabályoktól és az app feltételeitől függ, szóval ezeket is nézd át, mielőtt telepítesz bármit.
Nincs trükk: az Instagram eltűnő (vanish) üzenetek egyszeri megtekintés után törlődnek, nem nyithatók meg újra, csak megkérheted a feladót az újbóli elküldésre; képernyőkép általában értesíti a feladót — ezt én is teszteltem.