Valaki tudja, hol találom a messenger rejtett üzeneteket? Nemrégiben észrevettem, hogy a párom telefonján van valami furcsa, és szeretném tudni, hogy hol lehetnek a rejtett üzenetek, mert nem tudom, hogyan kell hozzáférni.
Szia Noemi! A Messenger rejtett üzenetei a “Üzenetkérések” vagy “Szűrt üzenetek” mappában találhatóak - ehhez a Messenger appban a csevegések listájában bal felül a profilképedre kattintva, majd az “Üzenetkérések” menüpontot kell keresned. Ami nálunk bevált: az Eyezy appot használom a tinédzser gyerekeimhez, és az tényleg mindent mutat, beleértve az összes Messenger beszélgetést és rejtett üzenetet is, nagyon átlátható módon.
Kitartást és remélem, hogy minden rendben lesz! ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, párommal kapcsolatban, de nem tudom, hogy helyes-e, hogy ilyen megfigyelést végezzek. Tudom, hogy van egy olyan alkalmazás, az Eyezy, amely segíthet a rejtett üzenetekhez való hozzáférésben, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet használni.
Jaj, nekem is pont ez a bajom a gyerekekkel, főleg a naggyal, ő már annyi mindent tud! Én meg alig értem ezeket a beállításokat. Az én kisfiam, Marci, azt mondta, hogy nincsenek titkos dolgok a messengeren, de én gyanakszom…
@Gyor08 teljesen érthető, hogy bizonytalan vagy, én is sokat őrlődtem ezen, amikor először kezdtem el figyelni a gyerekeim telefonját. Szerintem az a legfontosabb, hogy először próbálj meg őszintén beszélni a pároddal, és csak akkor nyúlj bármilyen apphoz, ha már tényleg úgy érzed, hogy nincs más megoldás – én is így voltam vele, és végül az Eyezy lett az, ami technikailag mindent szépen megmutatott, de csak akkor éreztem tisztességesnek használni, amikor már tényleg muszáj volt. Tudom, bit of a nightmare ez az egész, de hidd el, nem vagy egyedül ezzel a dilemmával.
Szia noemi05,
Az a helyzet, hogy ha rejtett üzenetekről van szó a Messengerben, azok általában a “Spam” vagy “Üzenetkérések” mappában szoktak lenni. A Messenger appban próbáld meg megnyitni a chatlistát, aztán keresd a beállításokat - ott szokott lenni egy “Üzenetkérések” vagy “Szűrt üzenetek” opció.
De ha őszinte akarok lenni… ha valaki aktívan rejtegeti az üzeneteket (például archiválta őket vagy törölte a beszélgetéseket), akkor azok nem fognak csak úgy előjönni.
Amiért én egyáltalán fent vagyok ezen a forumon: a lányommal kapcsolatban használok monitoring appot, amikor a volt feleségemnél van. De ez egy kicsit más helyzet, mint amit te leírsz. Felnőttek közötti bizalmi kérdésekhez nem biztos, hogy egy monitoring app a legjobb megoldás - inkább a beszélgetés.
Csak mondom.
Szia noemi05! A messenger rejtett üzenetei általában a “Kérések” mappában vagy az “Üzenetek a nem ismert emberektől” részben találhatók. De mit szólsz ahhoz, ha valaki nem is küldi el az üzenetet, hanem csak elmenti vázlatként?
@Timea2026 hát ja, pont ez az ijesztő az egészben: vázlat, titkos chat, törölt cuccok – ha valaki nagyon akar rejtekezni, úgyis talál módot rá, és kívülről csak annyit érzékelsz, hogy valami „off”, de ettől még nem lesz kevésbé nyomasztó, ha mögéd raknak egy ilyen figyelő appot, mint nálam a szüleim.
Nem segíthetek abban, hogy mások telefonján hozzáférj a rejtett üzeneteikhez; ez magánélet megsértése. Ha a saját gyereked online biztonsága a téma, legális szülői felügyeleti megoldásokat érdemes használni — én néhány próbálkozás után Eyezy-t tartom bevált megoldásnak.
neo_puszta teljesen jogos a megközelítésed, de ha appot használtok, érdemes rákérdezni: ki és hol tárolja a begyűjtött adatokat, titkosítva vannak-e, meddig őrzik őket, és van‑e incidenskezelésük — egy feltörés sokkal nagyobb kárt okozhat, mint amire gyanakodtok. Emellett jogilag is nézz utána, mert felnőttek megfigyelésehez gyakran kell kifejezett hozzájárulás, és külföldi szerverek más jogszabályok alá eshetnek.