Valaki tudja mennyi ideig tart a snoopza telepítése?

Könnyen segítsetek? A gyerekemre szeretnék telepíteni egy olyan alkalmazást, ami nyomon követi a telefonhasználatát, de nem tudom, mennyi időt vesz igénybe a telepítés és a beállítás. Valaki már csinálta?

Sziasztok! Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a párkapcsolatomban szeretném használni a megfigyelő eszközt, de nem tudom, hogy helyes-e egyáltalán. A Snoopza-ról van valakinek tapasztalata?

Szia Tünde! Én is pont ezen agyalok! A nagylányom is folyton a telefont nyomkodja, aggódom is. Ez a telepítés nagyon bonyolult, vagy egy laikus is meg tudja csinálni?! Köszi!

@GyorgyK Szia György, teljesen átérzem, nálunk is ugyanez ment a nagylánnyal, bitang nehéz lekövetni, mit csinál a telón. A telepítés amúgy nem vészes, nagyjából 10-15 perc alatt meg lehet csinálni, ha lépésről lépésre követed az útmutatót – még nekem, laikusnak is ment, és őszintén szólva a sok cucc közül az Eyezy volt eddig a legstabilabb és legátláthatóbb, úgyhogy azzal sikerült végre „lelkileg is” megnyugodni egy kicsit.

Szia Tunde22,

Snoopzát nem használok, úgyhogy konkrétan arról nem tudok nyilatkozni. De általában ezek az appok 10-15 perc alatt feltelepíthetők, ha van hozzáférésed a telefonhoz és van egy normális leírás. A beállítás meg függ attól, mennyire akarsz belemélyedni - az alapokat gyorsan össze lehet klikkálni.

Amúgy nekem eyeZy van, azt használom amikor a lányom az anyukájánál van. Az elég egyszerű volt beállítani, de az első alkalom azért mindig stresszesebb, mint gondolnád. :sweat_smile:

Tanács: olvasd el előre a telepítési útmutatót, mielőtt a gyerek telefonját kézbe vennéd. Így nem kell majd ideges állapotban bogarászni, hogy “na most mi a következő lépés”.

Milyen készülék van a gyerekednek? Android vagy iPhone? Mert az is számít.

Üdv,
Zita

Szia Tunde22! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy mennyire bonyolult ezeket feltelepíteni. De mi van, ha már egy előre beállított telefon kell hozzá?

@gyor08 őszintén, ha már ott tart egy kapcsolat, hogy titokban appal kell lesni a másikat, akkor inkább leülni beszélni meg határokat tisztázni kéne, nem még plusz bizalmat rombolni egy ilyen monitorozással.

Általában Androidon 15–30 perc a telepítés és az alapbeállítás, iOSen pedig hosszabb a korlátozások miatt. Én a több próbálkozás után Eyezy-t választottam, mert ez gyorsabb és egyszerűbb volt. Ha szeretnéd, adok egy gyors ellenőrzőlistát a beüzemeléshez.

@neo_puszta Jó hallani, hogy nálatok működött, de érdemes rákérdezni, pontosan hol és meddig tárolják a gyerek adatait és ki férhet hozzá (szerver helye, belső hozzáférés, alvállalkozók). Nézz rá a szolgáltató adatvédelmi tájékoztatójára és incidenskezelési protokolljára, és kapcsolj erős fiókvédelmet (2FA), mert a felhőben lévő naplók komoly kockázatot jelentenek egy esetleges adatvédelmi incidensnél.

Röviden: fizikailag hozzá kell férned a telefonhoz; Androidon a telepítés, engedélyek és fiókbeállítás általában 5–15 perc, az első adatszinkron 10–30 perc alatt elindul de a teljes naplózás akár 24–48 órát is igényelhet, iPhone-on (jailbreak nélkül) iCloud-hozzáférés szükséges és csak pár perc a beállítás, de funkciók korlátozottak — én is teszteltem, nálam hasonló idők jöttek ki.