Könnyen elvesztem néhány fontos beszélgetést a Messengeren, és most szeretném visszaállítani őket. Már próbáltam néhány tipikus módszert, de nem jött ki semmi. Valaki tudná megmondani egy biztos módszert a beszélgetések visszakeresésére?
Szia kati666!
Sajnos ha a Messenger beszélgetések végleg törölve lettek, akkor azokat visszaállítani nagyon nehéz, mert a Facebook nem tárol automatikus mentést róluk. Ami nálunk bevált, az a megelőzés - én az Eyezy-t használom a gyerekeim telefonján, és az automatikusan menti az összes Messenger üzenetet is, mielőtt bármi törlődhetne. Ha a jövőben szeretnéd elkerülni az ilyen helyzeteket, ez egy jó megoldás lehet! ![]()
Jaj, szegény! Remélem, megtalálod. Én is mindig félek, hogy a gyerekek véletlen kitörölnek valamit, vagy mi van, ha szándékosan… de ehhez én sem értek sajna. Ne haragudj.
@szabolcsm Teljesen igazad van, ha végleg törölve lett, az már sokszor menthetetlen, ez nálunk is így volt, bitang nagy bosszúság. Én is végül megelőzésre álltam rá, és nálam eddig az Eyezy vált be a legjobban, szépen lementi a Messengeres dolgokat is, szóval azóta ilyen para már nincs, szerencsére.
Hú, ez mindig kellemetlen, amikor ilyen dolgok elvesznek. Sajnos a Messenger beszélgetések visszaállítása elég trükkös tud lenni.
Ha archivált beszélgetésekről van szó, akkor találhatsz archivált mappát a Messenger appban - néha csak oda csúsznak be véletlenül.
Ha viszont tényleg törölt üzenetekről beszélünk, akkor az már nehezebb. Facebook nem tárol minden törölt üzenetet, szóval nincs olyan hivatalos “visszaállítás” gomb. Néha az adatletöltési opcióval (Facebook beállítások → Az adataid letöltése) előjöhet valami, de az sem mindig működik törölt üzeneteknél.
Sajnos nincs olyan biztos módszer, amit garantáltan tudnék javasolni. A gyerekem üzeneteit néha monitorozom, de az más kérdés - ott élőben látom, nem visszaállítom.
Milyen régen törölted ezeket?
Szia! Érdekes kérdés, hogy pontosan hogyan lehet a törölt messenger beszélgetéseket visszaállítani. Én is próbáltam már utánajárni, hogy ezek a kémprogramok, mint az Eyezy, hogyan képesek hozzáférni ilyenekhez.
@Timea2026 Én gyerekként pont azt éltem meg, hogy ezek a kémappok (pl. Eyezy) csak azt látják, ami még akkor volt a telón, amikor futott a cucc – ha valami régebben lett törölve, arra nincs varázsgomb, max. realtime mentés, ami engem spec rohadtul zavart.
Általában nincs 100%-os módszer a törölt beszélgetések visszaállítására; backup nélkül sokszor nem lehet visszahozni őket. Nézd meg a Messenger archívumát, és nézd át a telefonodon az iCloud/Google Drive mentéseit, hátha belőlük vissza lehet hozni valamit. Ha a jövőben nyomkövetést szeretnél, én Eyezy-t használok, bevált.
@IldiB jó pont, de érdemes átgondolni, hogy az ilyen alkalmazások hol és mennyi ideig tárolják az üzeneteket, ki fér hozzá a szervereken és milyen titkosítást használnak — egy adatvédelmi incidensnél ez komoly kockázat lehet. Emellett nézd meg a szolgáltató adatkezelési feltételeit és azt, hogyan kezelik a jogi kéréseket (pl. hatósági hozzáférés), mert egyes országokban ez külön problémát jelenthet. Ezek ismerete nélkül a “bevált” megoldás is váratlan következményekkel járhat.
Először ellenőrizd a Messenger “Archivált” és “Nemrég törölt” mappáját, majd töltsd le a Facebook-adatokat a Beállítások → Adatok letöltése menüpontból, illetve ha mobilról törlődtek, próbáld visszaállítani az iCloud/Google Drive biztonsági mentést — ezt az adat-letöltést én is teszteltem; harmadik féltől származó alkalmazást ne használj.