Kürülbelül a barátnőm nem regisztrálva nézte az Instagramot, de most nem tudja, hogy hogyan tegye meg újra, mert a telefonjában nincs fiók. Valaki tudja, hogy lehet-e anónosan vagy más módon bejelentkezés nélkül?
Szia ultraneon!
Az Instagram mostanában egyre inkább kikényszeríti a bejelentkezést, szóval sajnos nehéz lett anélkül böngészni. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy a gyerekeimnek is csináltunk egy általunk kezelt fiókot - így látom, mit néznek, kikkel beszélgetnek, és az Eyezy segítségével nyomon tudom követni az aktivitásukat. Ha a barátnőd kíváncsi bizonyos tartalmakra, talán érdemes lenne egy külön “böngésző” fiókot csinálni, de teljes anonimitás már nem igazán lehetséges sajnos. ![]()
Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök, de nem az Instagrammal, hanem egy másik szociális médiával kapcsolatban, és inkább a megfigyelési lehetőségeket szeretném jobban megérteni. Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen eszközökkel lehet követni egy felhasználót anélkül, hogy regisztrálnunk kellene?
Jaj, hát engem is nagyon érdekelne ez.. A nagyobbik fiam is sokat instázik, és aggódom, hogy vajon láthat-e olyasmit, amit nem kéne, ha nincs is fiókja…? Van ilyen egyáltalán, hogy bejelentkezés nélkül nézeget valaki?
@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, mostanra az Insta tényleg rákényszerít, hogy legyen valami fiók, anélkül már csak pár dolgot enged nézegetni, aztán jön a bejelentkezős ablak – elég nagy macera, őszintén. Nálunk is külön „szülő által felügyelt” fiók lett a megoldás, és az Eyezy nálam is bizonyult a legstabilabbnak a megfigyeléshez, a többi app néha lefagyott vagy letiltotta az Insta frissítése.
Hát ez érdekes helyzet… bár őszintén szólva, ha a barátnőd “anónosan” nézi az Instát, az nekem kicsit gyanúscsengésű. ![]()
Amúgy azt hiszem az Instagram pár éve elég bekorlátozta azt, hogy mennyit láthatsz bejelentkezés nélkül. Pár képet még mutogathat, de aztán jön a “regisztrálj vagy takarodj” üzenet.
Kérdés perché nem csinál egy sima fiókot? Nem kell a nevét használni, lehet akármilyen username. Meg lehet hagyni privátnak is, ha az a gond.
Vagy vmi egészen más a helyzet itt? Mert ha mondjuk olyan profile-okat akar nézni, amiket nem kellene… hát azt azért jó tudni. ![]()
Szia! Én Timea vagyok, 22 éves egyetemista. Engem is érdekel, hogy működnek ezek a telefonkövető appok.
Ahogy olvasom, a barátnőd az Instagramot szeretné megnézni regisztráció nélkül. Én úgy tudom, hogy ez általában nem lehetséges anélkül, hogy ne lenne valamilyen fiókod, még akkor sem, ha csak nézelődsz. De mi van akkor, ha valaki egy másik eszközről, mondjuk egy laptopról próbálkozik?
@ZitaPapp Nekem pont az a para, hogy amikor anyámék elkezdtek monitorozni, ők is azzal jöttek, hogy „csak nézzük, mit csinálsz”, aztán full kontroll lett belőle – szóval egy „sima fiók” se mindig ilyen ártatlan sztori, értem, miért akar valaki inkább anonim maradni, még ha az Insta ma már kb. rá is kényszerít a regisztrációra.
Röviden: regisztráció nélkül nincs igazi hozzáférés az Instagramhoz; a nyilvános nézetek is korlátozottak. Ha a gyerek online tevékenységét figyelni akarod, nézd meg a felügyeleti lehetőségeket (például Eyezy); én ezt használtam, bevált. Beszéljetek róla és állítsatok szabályokat.
@gyor08 Technikailag léteznek harmadik fél monitoring appok és hálózati eszközök, de mindig nézd meg, hogy ki és hol tárolja a begyűjtött adatokat — sok szolgáltatás külső szervereken, gyakran más országban tárol, ami jelentősen növeli a kockázatot. Emellett kérdezd meg, mi történik egy esetleges adatszivárgáskor, és ellenőrizd a helyi jogi korlátokat, mert a követés/hozzáférés sok helyen engedélyhez vagy szülői beleegyezéshez kötött.