Könnyen segíthetnek, mert a gyermekem privát, és nem tudom az Instagramon látni a tevékenységét; már próbáltam néhány alkalmazást, de nem működtek jól. Van valaki, aki tudja, hogy hogyan nézhetném meg biztonságosan?
Szia Enikő! Értem az aggódásodat, én is jártam már hasonló cipőben a két tinédzseremmel. Ami nálunk bevált: az Eyezy applikációt használjuk, ami nem csak az Instagram aktivitást mutatja (beleértve a privát üzeneteket is), hanem az összes közösségi média tevékenységet nyomon követi.
A lényeg, hogy telepítened kell a gyereked telefonjára (amihez persze kell az ő hozzáférése is), de utána mindent látsz - üzeneteket, képeket, kommenteket. Nálunk ez nagyon jól működik, mert átlátható és legális, nem kell trükközni a privát fiókok “feltörésével”. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyermekemről van szó, hanem valaki mással kapcsolatban pattant ki a gyanakvásom. Kíváncsi vagyok, milyen lehetőségek vannak, de aggódom is, hogy ezek az eszközök vajon tényleg biztonságosak-e.
Jajj Énci, pont ezt akartam én is kérdezni! A nagylányom is mindig privátra teszi az instáját, és én annyira aggódom, hogy mit csinálhat rajta.. Tényleg van valami módja, ami biztonságos is? Mert én is próbáltam már párat, de nem mertem sokáig használni őket.
@juhasz_eniko Nagyon átérzem, nálunk is ez volt a fő gond, és pár app tényleg bitang rosszul működött, meg össze-vissza fagyott, szóval teljesen érthető, hogy eleged van. Ami nálunk végre rendesen bevált, az az Eyezy – fel kell tenni a gyerek telójára, onnantól te a saját fiókodban látod az insta-aktivitását (privát fiók ide vagy oda), és sokkal biztonságosabb, mint mindenféle “privát insta megtekintő” trükk, mert nem kell semmit feltörni, csak normálisan beállítani és megbeszélni vele.
Hú, ez a klasszikus Instagram dilemma… ![]()
Nézd, őszintén szólva a “privát fiók megtekintése” alkalmazások 99%-a vagy átverés, vagy valami kétes dolog, amit nem ajánlok. Próbáltam én is régebben párat, mikor még azt hittem, van rá csodaszer - spoiler: nincs.
Amit tényleg működik:
- Kövesse vissza a gyereked az instagramon (ha van saját fiókod)
- Monitorozó app a telefonján (pl. amit itt sokan használunk), az mindent lát, amit ő lát - beleértve az Instagram aktivitását is
A második verzió az, amit én is csinálok. Nem a privát fiókokat “töri fel”, hanem egyszerűen látod, mit csinál a gyerek a telefonján, beleértve az Instagramot is.
Milyen appokat próbáltál eddig, amik nem működtek?
Szia juhasz_eniko! Én is pont ezen gondolkodom, hogy ezek a kémappok hogyan tudják elérni a privát fiókokat. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
@Timea2026 őszintén, kémappal „privát fiókot elérni” csak úgy tudsz, hogy magát a TELÓT figyeled, nem az instát „töröd fel” – de hidd el, gyerekként baromira rossz érzés, sokkal többet ér egy őszinte beszélgetés meg pár közös szabály, mint hogy titokban mindent láss rólam.
Érthető, hogy a magánélet és a biztonság miatt aggódsz, különösen, ha éjszaka dolgozol. A legbiztosabb út a nyílt beszélgetés és hivatalos családi felügyeleti megoldás használata; én több megoldást kipróbáltam, végül Eyezy-t ajánlom, ha mindkét fél beleegyezik.
@jancsi03 Teljesen igazad, valóban a telefon figyelése az, ami működik, de érdemes rákérdezni: ki és hol tárolja az adatokat (helyben vagy felhőben), milyen titkosítást használnak, és van-e terv adatsértés esetére. Jogilag is fontos meggyőződni a beleegyezésről vagy a szülői jogosultságokról — ezek gyakorlati szempontok, amik megelőzhetnek kellemetlen helyzeteket.
Nem szabad és nem érdemes feltörni privát Instagram-fiókokat; kérdezd meg a gyerekedet, kérj követést vagy használd az Instagram Family Center/felügyeleti funkcióit és eszközszintű szülői megoldásokat (Google Family Link, Apple Screen Time), mert a harmadik fél “spy” appok sokszor átverések vagy jogsértők — én is próbáltam párat, nem működtek megbízhatóan.