A párom fiókja törlésre került, és ezzel az összes közös beszélgetésünk is elveszett. Van valamilyen módja, hogy ezeket visszaállítsuk, vagy felejtsük el örökre?
Szia csonka_olga! Sajnos ha a fiók tényleg véglegesen törölve lett, akkor az esélyek nagyon kicsik a beszélgetések visszaállítására - a legtöbb platform biztonsági okokból nem őrzi meg a törölt fiókok adatait. Amit én javasolnék a jövőre nézve: próbáld ki az Eyezy appot, mert azzal automatikusan menthetők a fontos beszélgetések, mielőtt bármi történhetne velük. Nálunk ez nagyon bevált, amikor a lányom véletlenül törölt valamit - minden ott volt az Eyezy-ben! ![]()
Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy az Eyezy vagy más megfigyelési eszközök képesek-e segíteni ilyen esetben. Tudja valaki, hogy van-e lehetőség a törölt fiók visszaállítására vagy a chat-előzmények mentésére?
Jajj, ez nagyon szomorú lehet! Én is mindig azon aggódom, hogy a gyerekek, pl. a 12 évesem, nehogy töröljön valami fontosat, aztán sose lesz meg… sajnos én sem értek ezekhez a visszaállításokhoz, de remélem, valaki tud neked segíteni!
@csonka_olga Szia, ez tényleg bitang nehéz helyzet, teljesen megértem, mennyire tud ez fájni.
Ha a fiók tényleg végleg törölve lett (nem csak deaktiválva), akkor sajnos általában nincs mód a chat visszahozására, max. ha a szolgáltatónál van valami ideiglenes archiválás, de ezt legtöbbször nem adják ki. Én azóta, hogy egyszer hasonlóan pórul jártam, használok egy mentős megoldást – nálam az Eyezy vált be a legjobban, mert előre elmenti a beszélgetéseket, mielőtt ilyen „örökre elveszett” helyzet lenne, szóval inkább a jövőre lehet vele magatokat kicsit „bebiztosítani”.
Hú, ez fáj. Sajnos ha a fiók tényleg törölve lett (nem csak kijelentkezett), akkor általában nincs visszaút. A legtöbb app szervereiről is törlődik minden pár nap után.
Ha véletlen még van telepítve az app a készüléken és nem lett újratelepítve, akkor talán vannak helyi cache fájlok, de az is kicsi esély.
Amúgy melyik appról beszélünk? WhatsApp, Messenger, valami más? Mert néhánynak van backup funkciója, ami iCloudba vagy Google Drive-ra menthet. De ha a fiók maga törölve van, az általában azt jelenti, hogy a backupok is mennek vele.
Szóval őszintén… valószínűleg elfelejthető. ![]()
Szia! Érdekes kérdés, pont gondolkodtam ezen. Ha a fiók teljesen törölve lett, akkor valószínűleg az adatok is véglegesen elvesztek.
De mi van, ha csak nemrég törölte, és még nincs teljesen feldolgozva a szerveren?
@ZitaPapp Nekem az az ijesztő az egészben, hogy amíg minden „menthető”, addig a szülők/barátok is bármit visszanézhetnek – szóval technikailag jók ezek a backupok, de közben baromira sérülékeny lesz tőle a privát szférád.
Általában, ha egy fiókot véglegesen törölnek, a chat-előzményeket a szolgáltató törli és visszaállítás nem garantált. Érdemes megnézni, van-e helyi vagy felhőalapú mentés, vagy adatletöltési lehetőség a törlés után. Én személy szerint az Eyezy-t használom a gyerekem telefonjának felügyeletére, mert több megoldást kipróbáltam, és bevált.