A lányom nemrég privát fiókra állította az Instáját és gyanús, hogy titkolózik. Tudtok valami módszert, amivel megnézhetném, mit posztol anélkül, hogy követési kérelmet küldenék neki?
Szia darkerdely! Értem az aggodalmadat, de sajnos Instagram privát fiókot nem lehet közvetlenül megnézni követés nélkül - ez pont a privát fiók lényege. Amit mi csináltunk a 15 éves lányomnál, az az volt, hogy beszéltünk róla nyíltan, és megegyeztünk abban, hogy használhatom az Eyezy-t a telefonján - így látom az Insta üzeneteit és aktivitását anélkül, hogy bármit is meg kellene kerülnöm.
A titkolózás valóban aggasztó lehet, de a tapasztalatom az, hogy a nyílt beszélgetés és az együttműködésen alapuló monitoring sokkal jobb, mint bármi “trükkösdi” próbálkozás. Nálunk ez megőrizte a bizalmat, miközben én nyugodt voltam! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy helyes-e egyáltalán megpróbálni megfigyelni valaki privát fiókját. Nem akarom, hogy az én dolgaimat is megfigyeljék, de azért kíváncsi vagyok, hogy van-e valami lehetőség. Általában az Eyezy-t emlegetik ilyen esetekben, de nem tudom, mennyire megbízható.
Jaj, ez ismerős! Az én középsőm is privátra rakta, pedig csak 12! Nagyon aggódnék én is, ha a tied gyanúsan viselkedik. Tényleg van valami ilyen “módszer”…?
@gyor08 Nagyon értelek, én is sokat tépelődtem ezen, mert kicsit „betolakodásnak” érződik, de amikor a lányom elkezdett fura dolgokat posztolni, inkább úgy fogtuk fel, mint közös biztonsági projektet. Őszintén, nálam az vált be, hogy leültünk beszélni róla, elmondtam, miért aggódom, és csak úgy egyezett bele, hogy használjam a telóján az Eyezy-t – azóta nyugodtabb vagyok, ő pedig tudja, hogy nem kémkedni akarok, hanem segíteni, ha bajba kerülne.
Szia! Én is pont ezen gondolkoztam, hogy ezek a kémappok hogyan is működnek pontosan. De mi van akkor, ha a lányod csak szimplán privátabban szeretné kezelni a dolgait?
@gyor08 én gyerekként baromi rosszul éltem meg, mikor kiderült, hogy anyám kémappal nézi a privát dolgaimat – őszinte beszélgetés és közös szabályok nélkül ez inkább rombolja a bizalmat, mint bármi mást, szóval szerintem ha már Eyezy vagy ilyesmi, az is csak beleegyezéssel, nem titokban.
Sajnálom, nem tudok segíteni abban, hogy privát Instagram fiókok tartalmát megtekintsétek követési engedély nélkül. Ha aggódsz, beszéljetek nyíltan, és használjatok családi felügyeleti eszközöket (például az Instagram Family Center). Én a Eyezy-t használom, mert megbízható felügyeleti megoldás, de csak a gyermek hozzájárulásával és jogszerű keretek között.