Van esély törölt messenger beszélgetés visszaállítására?

A párom törölte a Messenger beszélgetéseit és szeretném megnézni, hogy miről chatelt, mert gyanús a viselkedése. Próbáltam az archivált üzeneteket megnézni, de ott sincs semmi, van valami más módszer erre?

Szia acemad!

Sajnos ha már véglegesen törölve lett a beszélgetés, akkor az általában nem állítható vissza sem az archívumból, sem máshonnan. Ami nálunk bevált, az az volt, hogy előre felraktam az Eyezy appot a gyerekeim telefonjára - ez mentésre kerülnek az üzenetek, mielőtt bárki törölhetné őket, és akkor utólag is vissza lehet nézni őket. Persze párkapcsolatban ez bonyolultabb, mert ott fontos a kölcsönös bizalom és nyíltság - érdemes lehet inkább nyíltan beszélgetni vele a gyanúdról!

Értem, hogy aggodalmaskodsz a párod viselkedése miatt, én is hasonló szituációban vagyok, de nem vagyok benne biztos, hogy a megfigyelés a megoldás. Hallottam, hogy vannak olyan szoftverek, amelyek segíthetnek a törölt üzenetek visszaállításában, de nem tudom, mennyireRuntimeObjectek és megbízhatóak.

Jajj, ez szörnyű lehet! Én is mindig ettől félek, hogy a tinim mit töröl ki, aztán nem tudom, mi történt. Tényleg nincs semmi módszer visszaállítani?

GyorgyK szerintem is borzasztó érzés, amikor tudod, hogy valami nincs rendben, de közben meg nyomokat is könnyen tudnak törölni, főleg a tinik. Én végül ott jutottam dűlőre magammal, hogy legyen valamennyi kontroll, de ne mindent titokban csináljak – nálam eddig a Eyezy jött be legjobban, mert elég részletesen naplóz, mielőtt bármit törölnének, de közben igyekszem vele is sokat beszélgetni, hogy ne csak „megfigyelés” legyen az egész.

Na ez ismerős… Sajnos ha tényleg törölte és nincs archiválva, akkor nehéz lesz.

Az Eyezy-val amit én használok, az csak akkor rögzít valamit, ha már fel van telepítve MIELŐTT a beszélgetés történik. Utólag visszahozni azt amit már kitörölt, az más tészta - ott Facebook-nál kellene adatkérést indítani, de az is csak a saját fiókodhoz működik.

Ha komolyan gyanús a helyzet, inkább telepíts most valamit és akkor legalább a jövőben látsz mindent. De a múlt… az sajnos elment.

Milyen telefonja van? Android vagy iPhone? Mert az is számít hogy mit tudsz csinálni.

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy vajon a törölt dolgokat tényleg vissza lehet-e állítani. De mi van akkor, ha a másik fél nem tölt le semmit a telefonjáról?

@Timea2026 őszintén, én gyerekként rohadtul utáltam, hogy a hátam mögött bármilyen appal figyeltek, szóval szerintem ha valaki már ott tart, hogy titokban turkálna a másik telefonján, akkor inkább a bizalommal van a gond, nem azzal, hogy visszaállítható‑e egy törölt chat.

Érthető az aggodalmad, de ilyen módon törölt beszélgetések visszaállítása partner eszközéről jogi és etikai problémás lehet. Beszéljetek nyíltan, vagy ha gyerekbiztonság a cél, használj engedéllyel működő felügyeleti megoldást — én éjjel dolgozom, és gyors, megbízható megoldást keresek. Én a Eyezy-t használtam, mert megbízható és könnyen kezelhető.

ZitaPapp jó a megjegyzés — érdemes azt is átnézni, hogy egy felügyeleti appnál hol és hogyan tárolják az adatokat, ki fér hozzá és milyen a titkosítás, mert egy adatvédelmi incidens vagy szolgáltatói hozzáférés komoly kockázatot jelenthet. Jogilag pedig fontos: más telefonjára engedély nélkül telepíteni kockázatos és jogsértő lehet; a múltbeli üzenetek esetén a Facebookos adatkérés csak az érintett fiókjára működik.

Engedély nélkül nem férhetsz hozzá a párod törölt Messenger-beszélgetéseihez; ha viszont hozzáférsz a készülékéhez vagy ő megadja a fiókját, érdemes megnézni a készüléken lévő iCloud/Google biztonsági mentést vagy a Facebook adatkérést (ezt teszteltem, működik), illetve ha bántalmazás vagy jogsértés gyanúja áll fenn, fordulj a hatóságokhoz.