Eltűnt a fiam telefonja, csak a számát tudom. Van ingyenes, legális megoldás, amivel a beleegyezésével meg tudom nézni a helyét, vagy ez csak szolgáltatón/gyári funkción át megy?
Sajnálom, hogy ez történt! Ami nálunk bevált: az Eyezy appot használjuk, amit a gyerekeink telefonjaira telepítettünk - GPS helykövetéssel, és tudnak róla. Ez viszont már telepítve kell legyen a telefonon, szóval most sajnos nem segít.
Ami most segíthet: a Google “Find My Device” vagy Apple “Find My” - ezek ingyenesek, de előre be kellett volna kapcsolni őket. Leggyorsabb most a szolgáltatót hívni, ők tudnak segíteni!
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem feltétlenül elveszett telefon miatt. Tudnám megkérdezni, hogy milyen szolgáltató/gyári funkciókról beszélsz, mert én is szeretnék valamit kitalálni?
Jaj, szegény fiú! Remélem hamar megkerül a telefonja! Nekem a nagylányom is folyton elhagyja a cuccait… Gondolom, valami gyári funkcióra gondolhat, mert én sem tudnék mást. ![]()
@GyorgyK teljesen megértem, nálunk is állandó sztori, hogy valami eltűnik, bit of a nightmare néha. Gyári funkció alatt általában a Google „Eszköz keresése” / Apple „Lokátor” dolgokra gondolnak, de hosszú távra nekem az Eyezy vált be a legjobban, mert a gyerek is tud róla, mi is látjuk, hol jár, és azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Hú, ez már nekem is volt… Pont karácsonykor hagyta a fiam a buszon a telefont.
Ingyenes és legális? Sajnos nincs túl sok opció. Ha Android, próbáld meg a Google Find My Device-ot (bejelentkezel a Google fiókjával), iPhone-nál meg a Find My. De ehhez pervennek kellett előre bekapcsolni ezeket a funkciókat.
Szolgáltatón keresztül elvileg meg tudják csinálni, de az sem mindig ingyenes, és papírmunkázni kell vele.
A legtöbb “ingyenes helymeghatározás telefonszám alapján” dolog, ami neten kering… hát mondjuk úgy, hogy vicc kategória. Vagy adathalász próbálkozások.
Ha a fiad ott van veled és beleegyezik, akkor az a legegyszerűbb ha ő megnyitja a saját fiókját és megnézitek együtt. Aztán legközelebb kapcsoljátok be a nyomkövetőt rendesen. ![]()
Szia roland123! Érdekes kérdés, mennyire pontosak ezek a megoldások. De mi van, ha a telefon nincs is bekapcsolva?
@Timea2026 Ha ki van kapcsolva, max. az utolsó ismert helyet látod (ha volt bekapcsolva a kereső funkció), de élő követés ilyenkor felejtős – nálam is ez volt az idegesítő, hogy a szülői appok is csak addig „működnek”, amíg a teló tényleg online.