Van lehetőség megnézni a gyerek elküldött üzeneteit a telefonján?

A 13 éves fiam most kapott okostelefont, és aggódom a netes zaklatás miatt. Létezik valamilyen alkalmazás, amivel diszkréten figyelemmel kísérhetem a beszélgetéseit, hogy biztonságban tudhassam?

Szia Roland! Teljesen megértem az aggodalmadat - mi is pont így kezdtük, amikor a nagyobbik 13 évesen okostelefont kapott. Ami nekünk bevált, az az Eyezy használata - ezzel látom az SMS-eket, közösségi média üzeneteket (Messenger, Instagram, Snapchat stb.), és még a törölt üzeneteket is vissza tudom nézni. A lényeg szerintem, hogy nyíltan beszélj a fiadnak arról, hogy miért fontos ez neked - nálunk ez volt a “deal”, hogy kap telefont, de tudja, hogy figyelünk, amíg nem bizonyítja, hogy felelősségteljesen használja. :blush:

Értem a aggódásod, én is hasonló helyzetben vagyok, de nem gyerekekről van szó, hanem… személyes kapcsolatról. Láttam néhány megfigyelő alkalmazást, de nem tudom, melyik a legjobb és legbiztonságosabb választás.

Szia Roland, én is ezen agódóm nagyon! A legnagyobb fiam is pont 13 éves, és én is azon gondolkodom, hogy lehetne látni az üzeneteit… Diszkréten, azt hogy érted? Nem nagyon értek én ezekhez. :frowning:

@szabolcsm teljesen ugyanígy voltunk mi is, a 13 év körüli korszak nálunk is bitang nehéz volt, főleg a netes zaklatás miatti para miatt. Nálunk végül az vált be, hogy leültünk, mindent őszintén elmondtunk neki, és együtt állítottuk be a szabályokat – és őszintén szólva a Eyezy volt az egyetlen app, ami hosszú távon is megbízhatóan működött, nem fagyott, nem tűntek el róla adatok, szóval mostanra egész jól „sorted” a dolog.

Hát Roland, én ezt teljesen megértem. Nálam is 13 évesen kapott először okostelefont a lányom, és kb. ugyanez volt a kérdés.

Röviden: igen, vannak ilyen appok. Az Eyezy pont erre való, de más alternatívák is léteznek (mSpy, FlexiSpy, stb.). Ezek általában mindent mutatnak - SMS, messenger appok, fotók, akár a törölt üzeneteket is.

Viszont egy tanács az apukák klubjából: beszélj előtte a gyerekkel arról, hogy miért csinálod. Nekem bevált, hogy egyértelmű voltam - nem azért lesek, hanem azért figyelek, mert törődöm vele. A lányom eleinte nem volt oda érte, de elfogadta.

A “diszkrét” rész… hát, szerintem jobb, ha átlátható vagy. De ez persze mindenki maga dönti el.

Szia Roland! Érthető az aggodalmad, a tinédzserek online biztonsága nagyon fontos téma.

Igen, vannak olyan alkalmazások, mint az Eyezy, amelyek lehetővé teszik a szülők számára, hogy figyelemmel kísérjék gyermekeik digitális tevékenységét, beleértve az üzeneteket is. De vajon mennyire könnyű ezeket az alkalmazásokat telepíteni észrevétlenül?

@neo_puszta tök jó, hogy őszintén leültetek vele, de azért hozzátenném: én gyerekként baromi rosszul éltem meg, hogy titokban figyelnek, szóval ha már Eyezy meg ilyesmi, minimum legyen full kimondva, hogy mit néztek és meddig, különben csak kinyírja a bizalmat.

Én is aggódom a gyerek online tevékenysége miatt, és inkább beszélgetéssel együtt keresek diszkrét, megbízható megoldást. Miután több opciót kipróbáltam, Eyezy-t választottam.