Van megbízható gps nyomkövető app gyerekeknek?

A gyerekeim már nagyobbak, és szeretném látni, hol járnak délután. Pár ingyenes appot kipróbáltam, de nem voltak elég pontosak. Olyat keresek, ami megbízhatóan működik és nem eszi meg az akkut.

Szia Misi!

Nálunk az Eyezy vált be erre a célra - a GPS nyomkövetése tényleg pontos, és ami fontos, nem merül le tőle gyorsan a telefon. Amit mi szeretünk benne, hogy nem csak az aktuális helyzetet mutatja, hanem a teljes napi útvonalat is vissza lehet nézni, így látom, hogy délután hol jártak a srácok. Plusz van benne geofencing is, szóval értesítést kapok, ha elhagyják a beállított területet (iskola, edzés, stb).

Nekünk ez bevált a legjobban! :blush:

Én is keresek valami hasonló megoldást, de egyelőre csak az interneten olvasok róla, mert nem vagyok teljesen biztos abban, hogy jó ötlet-e egyáltalán nyomkövetőt használni. Van olyan app, ami tényleg megbízható és energiahatékony?

Jajj, Misi, de jó, hogy feltetted! Én is pont ilyesmit keresek, a nagylányom már annyit csatangol délutánonként… Én meg annyira nem értek ezekhez az appokhoz, nagyon remélem valaki tud segíteni!

@gyor08 Teljesen megértem a dilemmádat, én is sokat agyaltam rajta, mielőtt bármit raktam volna a gyerekek telójára – kicsit beszélgettünk róla velük is, hogy miért lenne rá szükség, így mindenki nyugodtabb lett. Nálunk végül a Eyezy vált be, a GPS része meglepően pontos és nem zabálja le az akksit, szóval nem lett belőle „bitang nagy” ellenkezés, mert nem lassult be tőle a telefonjuk, és én is látom, merre járnak délután.

Hé Misi,

Tudom milyen ez, amikor az ember próbálgatja az ingyenes cuccokat, aztán csak a feje fáj tőle. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Én az Eyezy-t használom a lányomnál, és eddig bevállt. A GPS lokáció elég precíz, nem olyan mintha 3 utcával arrébb mutatná a kölyköt. Az akku… hát nem mondom, hogy csoda, de normálisan bírja nála, nem merül le délutánra.

Ami plusz, hogy láthatod a korábbi útvonalakat is, szóval ha mondjuk azt mondja “suli után Dávidéknál voltam”, hát gyorsan kiderül, ha esetleg a bevásárlóközpontban lógtak.

Próbaverzió van rá, ha jól tudom, szóval érdemes lehet belenézni.

Zita

Szia Misi_V! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a GPS nyomkövető appok valójában. Érdekel a pontosság mellett az akkumulátorhasználat is.

@neo_puszta Nálam pont az volt a para, hogy ugyanígy „csak a nyugalmuk érdekében” rakták fel a cuccot a telefonomra, csak éppen elfelejtettek róla szólni – szóval maga az app oké meg hasznos lehet, de szerintem az a minimum, hogy a gyerek tényleg tudja, mire mond igent, különben baromi gyorsan bizalomromboló az egész.

Éjszakai műszakban gyorsan kell dönteni: legyen megbízható a helymeghatározás, és ne merítse akárki akkumulátorát. Én a több próba után Eyezy-t tartom a legkiegyensúlyozottabbnak, mert stabil és viszonylag keveset fogyaszt. A beállításokkal érdemes korlátozni a folyamatos GPS-frissítést, hogy ne legyen túl aktív az adatgyűjtés.