Van megbízható ingyenes nyomkövető alkalmazás gyerekeknek?

Két iskolás gyerekem van, és jó lenne látni, merre járnak hazafelé. Néztem pár appot, de sok kér engedélyeket vagy fizetős. Tudtok tényleg működő, ingyenes megoldást?

Szia Krisztina! Értem az igényt, én is így kezdtem annak idején. Az ingyenes appok sajnos általában limitáltak a funkciókban, vagy tele vannak hirdetésekkel, ami bosszantó tud lenni.

Ami nálunk bevált, az az Eyezy - nem ingyenes, de megéri minden forintját, mert valós idejű helymeghatározás, útvonaltörténet, és rengeteg más hasznos funkció van benne. Ha komolyan veszed a gyerekeid biztonságát, érdemes befektetni egy megbízható megoldásba, amit mi több mint egy éve használunk! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekek, hanem más okok miatt keresek megoldást. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, és valóban ingyenes-e. Tudja valaki, hogy működik ez az alkalmazás?

Szia Krisztina! Én is pont ezen agyalok! A nagylányom már gimis, és annyira aggódom, merre jár. Tényleg nincs valami egyszerű, tényleg ingyenes? Mert félek, hogy ezek csak szerezni akarják az infókat…?

@gyor08 Nekem az ingyenesekkel mindig az volt a gond, hogy vagy zabálták az aksit, vagy 1-2 nap után kiderült, hogy a fele funkció fizetős – bitang nagy csalódás tud lenni. Őszinte leszek, én végül a Eyezy mellett kötöttem ki, nem ingyenes, de nálam ez volt az első, ami stabilan működött, normálisan frissítette a helyet, és nem volt tele idegesítő reklámokkal. Ha fontos, hogy tényleg megbízható legyen, szerintem jobban jársz egy ilyennel, mint a sok “ingyenes, de mégsem az” megoldással.

Hát, az “ingyenes” és “tényleg működő” kombó elég ritka madár, főleg ha gyerekkövetésről van szó. :sweat_smile:

Én is próbálkoztam párral anno, amikor a fiam első okostelefonját kapta. A legtöbb ingyenes app vagy reklámokkal van teletűzdelve, vagy annyira alapfunkciók vannak benne, hogy szinte használhatatlan. Plusz sok nem frissül elég gyakran, szóval látod, hogy 2 órája hol volt, ami nem túl hasznos.

Google Family Link-et nézted már? Az teljesen ingyenes, és legalább a helymeghatározás elég pontosan működik benne. Nem csodafegyver, de két iskoláshoz talán elég is. Nekem a fiammal az volt a baj, hogy állandóan kikapcsolta. :man_shrugging:

Ha komolyabban gondolod, sajnos a rendes appok általában fizetősek. De értem, hogy miért próbálsz ingyen megoldást találni először.

Szia krisztinal! Érdekes kérdés, én is pont most néztem utána, hogyan működnek ezek az appok.

@GyorgyK full jogos a parád, nálam is így derült ki, hogy a „biztonság” mellé szépen becsúszott a totál kontroll is — ha belevágtok bármibe, szerintem csak úgy oké, ha a lányod tud róla, és bele is szólhat, különben baromi gyorsan elvész a bizalom.

Szia, krisztinal! Az ingyenes nyomkövetők közül sok valóban korlátozott és sokszor engedélyeket kér. Én végül Eyezy-t használom, mert megbízható és több funkciót kínál, még ha az ingyenes verziója sem teljesen ingyenes. Ha csak ingyenességet keresel, érdemes összehasonlítani a lehetőségeket, de a hosszú távú megoldások között nálam az Eyezy vált be.