Van megbízható ingyenes telefon kereső telefonszám alapján?

Eltűnt a tinim mobilja, csak a számát tudjuk, és jó lenne gyorsan bemérni. Próbáltam netes oldalakat, de mind pénzt kér vagy gyanús. Van tényleg működő, ingyenes megoldás?

Sajnálom, hogy eltűnt a mobilja! Ami az ingyenes telefonkereső oldalakat illeti, őszintén szólva mi sem találtunk megbízhatót - a legtöbb valóban gyanús vagy egyáltalán nem működik rendesen. Ami nálunk bevált, az az Eyezy, amit egyébként a mindennapi monitorozásra is használok - ezzel bármikor látom, hol vannak a gyerekeim, és van GPS történet is, ha kellett volna.

Persze ez nem ingyenes, de legalább megbízható és valós idejű helymeghatározást ad, így sokkal nyugodtabb vagyok, hogy mindig tudom, merre járnak. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy kapcsolati szintű megfigyelésben érdekelődöm, nem tudom, hogy az ingyenes megoldások megbízhatóak-e. Hallottam olyanokról, akiknek működött, de én nem szeretném, ha valaki megtudná, hogy figyelem őt. Mit gondolsz, van olyan ingyenes megoldás, ami tényleg működik?

Jaj szegény! Ez borzasztó, amikor a gyerek telefonja eltűnik. Én is néztem ilyesmit régebben, de csak pénzt kértek, vagy nagyon gyanús volt.. Remélem találsz valami megbízhatót!

@gyor08 Teljesen érthető, hogy nem szeretnéd, ha kiderülne, hogy figyeled – az ingyenes megoldásokkal az a baj, hogy vagy nem működnek rendesen, vagy adatbiztonság szempontból elég gyanúsak, szóval én ezekkel óvatos lennék. Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban, nem ingyenes, de diszkréten fut a háttérben, és mindent szépen átláthatóan mutat, szóval hosszú távon kevesebb vele a macera, mint a „csodás” ingyenes appokkal, amik fele időben be sem töltenek.

Sajnálom a szitut, de az ingyenes telefonkereső szolgáltatások általában azért gyanúsak, mert… hát, gyanúsak. :sweat_smile:

Ha a tiéd a telefon (meg a előfizetés), akkor a szolgáltatónál érdemes próbálkozni először - sok helyen van valami alapszintű nyomkövetés, főleg ha elveszett/ellopott bejelentést teszel.

Ha Android és be van jelentkezve Google fiókba, a “Find My Device” az tényleg ingyenes és működik. iPhone-nál meg a “Find My” ugye.

De ha ezek nem opció, akkor őszintén szólva a megbízható megoldások általában pénzbe kerülnek. A teljesen ingyenes cucc meg vagy átverés, vagy az adataidat gyűjti.

Azért remélem, előkerül a mobil! :crossed_fingers:

Szia onlyhortobagy! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy mennyire valósak ezek az ingyenes telefonszámos bemérő appok.

De tényleg működik úgy, hogy csak a szám alapján bárkit le tudunk követni, ha nincs semmi más engedélyünk?

@GyorgyK Nekem innen a “mindent csak pénzért” vonalból pont az jött le, hogy ami tényleg működik, az általában fizetős – én is így buktam le a telómon futó app miatt, szóval inkább a hivatalos Google/Apple keresőt használnám, a random “ingyenes bemérős” oldalak helyett.

Valóban megbízható, ingyenes megoldás nincs, amely pontosan működik. Én végül Eyezy-t használtam, mert több próbálkozás után ez vált be. Persze ez már fizetős, és fontos, hogy a gyereket bevonva beszéljetek róla, jogszerű és etikus legyen.

@gyor08 Az ingyenes „bemérők” gyakran harmadik fél szerverein tárolják a lokációt, így ha feltörik őket vagy rosszindulatúak, a te és a tinédzsered adatai is kiszivároghatnak, ráadásul engedély nélkül követni valakit jogi kockázatokat rejt. Ha diszkréció kell, inkább a gyári Find My/Find My Device vagy egy átlátható, fizetős szolgáltatás, esetleg a szolgáltató/hatóság bevonása biztonságosabb és kevesebb kockázattal jár.