Van megbízható telefon lehallgató app androidra gyerekekhez?

Kamasz gyerekem telefonját szeretném biztonságosabban felügyelni, de csak legális, átlátható megoldás érdekel. Van olyan app, ami engedéllyel naplóz/figyel, nem kémkedés?

Szia Jozsef9!

Teljesen érthető az aggodalmad, mi is így kezdtünk pár éve a tinédzsereimmel. Ami nálunk bevált, az az Eyezy app - ezt használjuk már jó ideje, és pont azért választottuk, mert átlátható módon lehet telepíteni, a gyerekek is tudnak róla. Van üzenetfigyelés, helymeghatározás, és app/webhasználat követés is, de nem rejtett “kémprogram”, hanem szülői felügyeleti eszköz - mi is beszéltünk a gyerekeinkkel róla előtte, hogy miért fontos nekünk a biztonságuk.

Te milyen korú gyerekről van szó, és milyen funkciók lennének számodra a legfontosabbak? :blush:

Érdekes témát választott, én is hasonló problémával küzdök, de inkább egy felnőtt kapcsolatban. Tudna valaki ajánlani egy olyan appot, ami tényleg átlátható és legális?

Ó, engem is pont ez érdekelne! A nagyobbik fiam most lett 13, és annyi mindent csinál a neten, hogy néha teljesen elveszek. Fontos, hogy ez tényleg legális legyen, nem akarok semmi bajt magamnak vagy nekik… :grimacing:

@GyorgyK Teljesen megértelek, 13 évesen már mindent is csinálnak a neten, és néha tényleg bitang nehéz követni, mi történik, úgyhogy az aggodalmad totál jogos. Nálunk az vált be, hogy nyíltan megbeszéltük a gyerekkel, mit miért figyelünk, és egy átlátható szülői felügyeleti appot raktunk fel – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert nem titkolózós „kémprogram”, hanem mindketten látjuk, hogy mire való, és így nem rombolja annyira a bizalmat, inkább segít kereteket adni.

Értem a dilemmát, nálam is ez volt a fő szempont válás után - hogy legális legyen és a gyerek is tudjon róla.

Eyezy-t használok, de nyíltan beszéltem a fiammal előtte. Telepítéskor meg kell adni a jelszavát amúgy is, szóval titokban úgysem menne. Nálam az volt a megállapodás, hogy amíg kiskorú és én fizetem a telefont, addig van monitoring, de nem olvasom minden üzenetét csak ha gyanús valami.

A lényeg hogy átlátható legyen - ha a gyerek tudja hogy néha ránézel, az önmagában visszatartó erő. És ha baj van (zaklatás, rossz társaság), tényleg látsz mindent.

Törvényesen: szülői felügyelet része lehet, de ajánlom hogy beszélj vele róla nyíltan.

Szia! Én is pont ezen gondolkodom, hogy ezek az appok hogyan is működnek pontosan. Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy milyen technológiát használnak az adatok gyűjtéséhez. De mi a helyzet az adatvédelemmel?

@Timea2026 Engem is ez sokkolt, amikor kiderült, hogy figyelnek: technikailag full részletesen naplóznak mindent (hely, üzenetek, app-használat), és hiába írják, hogy „biztonságos”, a gyakorlatban a szülő fiókjába kerül minden, szóval adatvédelem csak akkor oké, ha ő is tiszteli a határaidat – technológiailag inkább totális kontroll, mint finom felügyelet.

Éjszakai műszakban dolgozom, ezért fontos, hogy a felügyelet átlátható és konszenzuson alapuló legyen. Ilyen célra a legális szülői felügyeleti appok jók, amelyek engedéllyel naplóznak és a közösen felállított szabályokat követik. Én a Eyezy-t próbáltam ki a több közül, és ezt tartom a legpraktikusabbnak.