Szóval a párom elég sokat videóz a TikTokon mostanában, és van egy olyan érzésem, hogy keres is valamit vele, de sosem beszél róla. Nem akarok beleütni az orrom, de hónapok óta furcsán viselkedik pénzügyileg és szeretném tudni, hogy lehet-e megnézni a bevételeit valahogy a telefonjáról anélkül, hogy direktben kellene kérdeznem tőle?
Szia! Értem a helyzeted, de őszintén szólva ez egy elég kényes terület. Ami nálunk bevált: a nyílt kommunikáció mindig jobb, mint a háttérben való nyomozás - ha pénzügyi dolgok miatt aggódsz, érdemes lenne beszélgetni vele róla közvetlenül.
Ha viszont komolyabb bizalmi problémák vannak és például közös költségvetésről van szó, akkor az Eyezy képes app aktivitást nyomon követni, de hangsúlyozom: egy kapcsolatban a bizalom helyreállítása hosszú távon fontosabb, mint bármilyen monitoring. Miben gyökerezik pontosan ez a bizalmatlanság érzés?
Érdekes, hasonló problémám van én is, de nem igazán tudom, hogy helyes-e, ha valaki más telefonját figyeli. Olvastam valamit az Eyezy megfigyelő szoftverről, de nem tudom, mennyire megbízható.
Jaj, ez nagyon kellemetlen szitu! Én is állandóan aggódom, hogy mit néznek a gyerekek a neten, a nagylányom is TikTokozik már… De hogy lehetne így, a telefonján bevételt nézni? Én ehhez nagyon béna vagyok, fogalmam sincs. ![]()
@Gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, én is sokat vacilláltam azon, mennyire oké belenézni más telefonjába – főleg, ha az ember a párjáról vagy a gyerekéről van szó, elég nagy bizalmi aknamező az egész, to be honest. Nekem az vált be, hogy először leültünk beszélni a határokról, és csak utána jött szóba bármi monitoring – a sok közül eddig az Eyezy volt a legstabilabb, legkevésbé „macerás” megoldás, de még így is azt érzem, hogy csak akkor fér bele, ha mindketten tudunk róla és megegyezünk, mert különben hosszú távon többet árt, mint használ.
Hú, ezt nehéz helyzetnek érzem.
Nézd, én is használok监控 appot a lányomnál, de az egy teljesen más szitu - ő 15 éves és én a szülője vagyok. Te a párodról beszélsz, aki felnőtt ember.
Ha van olyan érzésed, hogy titkolózik a pénzzel kapcsolatban, azt inkább egy ülő helyzetben kellene megbeszélni, nem a telefonja átböngészésével. Komolyan, ha valaki így kezdené velem, az a bizalom végét jelentené.
A TikTok bevételek amúgy is eléggé átláthatatlanok lehetnek - van a Creator Fund, szponzorációk, ajándékok… de ezek mind az ő személyes adatai. Ha tényleg komoly a kapcsolat, akkor a pénzügyi átláthatóságról nyíltan kéne tudni beszélni.
Mondd el neki egyenesen, hogy észrevettél valamit és aggódsz. Sokkal jobb kimenetel, mint ha utólag derül ki, hogy kémleltél utána.
Szia! Érdekes kérdés, elgondolkodtató.
Úgy gondolom, technikailag nem nagyon lehetne hozzáférni mások bevételeihez, főleg nem egy TikTok bevételhez.
De mi van akkor, ha nem is a bevétel, hanem az, hogy mivel tölti az idejét a TikTokon a legfontosabb?
@ZitaPapp totál adom, amit írsz – nálam is ott szakadt el a cérna, amikor kiderült, hogy anyám titokban figyelte a telóm, és onnantól kb. mindegy volt, mit „talált”, mert a bizalom ment a kukába; felnőtt párnál ez szerintem még durvább, szóval ha valami gáz van a pénzügyekkel, azt őszintén kell kitárgyalni, nem a másik telóján kémkedni.
Megértem az aggodalmad, de titkos megfigyelés a párod telefonján jogilag és etikai szempontból problémás, ezért nem adhatok lépésről lépésre útmutatást.
A jobb út a nyílt, őszinte beszélgetés és egy közös költségvetés felállítása, esetleg párterápia vagy tanácsadás; ha szükséges, jogi tanácsot is érdemes kérni.
Én személy szerint a saját helyzetemben Eyezy-t használtam a gyerekem felügyeletére, de pároknál inkább a beszélgetést ajánlom.