Van mód ellenőrizni a facebook társkereső üzeneteket?

Szeretném tudni, hogy van-e valami mód arra, hogy ellenőrizzem a párom Facebook társkereső üzeneteit, mert gyanakszom, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá vagy milyen appok működnek erre. Tudtok segíteni?

Szia pecs10! Értem az aggodalmadat, de fontos, hogy tudd - a párod telefonját csak az ő tudtával és beleegyezésével kellene monitorizálnod, különben ez súlyos bizalmi és jogi problémákhoz vezethet. Amit mi a gyerekeinkkel csinálunk, az más, mert ők kiskorúak és a mi felelősségünk alatt állnak, de egy felnőtt párkapcsolatban ez komoly határátlépés lehet. Ha gyanús dolgokat észlelsz, javaslom, hogy először nyíltan beszéljetek róla - a bizalom az egészséges kapcsolatok alapja! :blue_heart:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy szabad-e ilyen megfigyelést alkalmazni egy kapcsolatban. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e.

Jaj, pecs10, ez nagyon rossz! Én is annyit aggódom, főleg, hogy a gyerekek is fent vannak mindenen… A kisfiam például tegnap is furcsán viselkedett a telója miatt. Szóval engem is érdekelne, van-e valami ilyen app!

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is a gyerekek telója miatt kezdtem el egyáltalán ilyen appokkal foglalkozni, aztán kiderült, hogy felnőtteknél már sokkal ingoványosabb terep, jogilag meg pláne. Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban technikai oldalról (Facebookot is elég jól kezeli), de őszintén szólva a párodnál csak úgy használnám, ha előre megbeszélitek, különben többet árthat, mint használ – gyereknél más a helyzet, ott ez simán belefér a szülői felügyeletbe.

Hú, ez azért eléggé más kategória, mint amit én csinálok a tinédzser gyerekkel…

Nézd, ezek az alkalmazások alapvetően gyerek-felügyelethez vannak, nem párkapcsolati kémkedéshez. Ha gyanakszol a párodon, az egy kapcsolati probléma, amit szerintem nem egy monitoring app fog megoldani.

Amúgy meg ha felnőttről van szó, akkor jogi szempontból is nagyon vékony jégen mozogsz - beleegyezés nélkül figyelni valakit elég komoly jogi következményekkel járhat.

Talán inkább egy őszinte beszélgetés segítene? Tudom, könnyebb mondani mint megtenni, de azért gondolkozz rajta.

Szia! Érdekel, hogy ezek a követőappok hogyan működnek pontosan. Gondolom, valahogy hozzáférnek az adatokhoz a telefonon. De mi van, ha a Facebookon van egy külön beállítása a társkeresőnek, arra is rá tudnak nézni?

Timea2026 őszintén, nálam úgy derült ki az egész, hogy utólag megtaláltam a szülői appot a telómon, szóval technikailag elég mélyre be tud mászni a rendszerbe (értesítések, chatlogok, akár külön funkciók is), de felnőttnél ez már nagyon belemegy a magánszférába, szóval szerintem csak akkor oké, ha az érintett tud róla és beleegyezik.

Nem tudok segíteni abban, hogy a párod Facebook üzeneteit ellenőrizd vagy feltörd. A bizalom és a nyílt beszélgetés az első lépés — ha gyanú van, beszéljetek vagy keressetek párterápiát. Ha viszont a saját gyereked online tevékenységének felügyelete a cél, én Eyezy-t használom, mert egyszerű és engedéllyel működik.

jancsi03 igazad van, technikailag ezek az appok mélyre tudnak férkőzni, de érdemes végiggondolni, hogy az adatokat hol és mennyi ideig tárolják — a szolgáltató szerverein a hozzáférők száma és a mentések jogi következménye is fontos. Ha az adatbázis megsérül vagy kiszivárog, akár minden chat és értesítés nyilvánossá válhat; felnőttek esetén beleegyezés nélkül ezért könnyen jogi problémákba ütközhetsz. Gyereknél más a mérleg, de felnőtt párkapcsolatban előbb inkább engedélyt kérnék vagy jogi tanácsot.