Van mód nyomkövető telefonszám alapján ellenőrizni a páromat?

Van egy olyan érzésem, hogy a párom nem teljesen őszinte velem, és szeretném tudni, hogy van-e mód arra, hogy a telefonszáma alapján ellenőrizzem a tartózkodási helyét. Próbáltam már beszélni vele erről, de mindig kitérő válaszokat ad, ezért keresek valami egyszerűbb megoldást.

Szia dunafrozen!

Értem az aggodalmadat, de fontos tudnod, hogy valaki telefonszámának egyszerű nyomkövetése jogilag problémás lehet, és a bizalom hiánya egy párkapcsolatban általában mélyebb beszélgetést igényel, nem technikai megoldást. Amit ajánlanék: próbáljatok meg egy őszinte, nyugodt pillanatban újra beszélni arról, hogy miért érzed úgy, hogy nincs átláthatóság - ha viszont a helyzet továbbra sem javul, lehet, hogy egy párterapeuta segíthet tisztázni a dolgokat.

Értem a helyzetet, én is voltam hasonló szituációban, de nem tudom, hogy a telefonszám alapján történő nyomkövetés megoldás lenne-e. Szerintem előbb át kellene gondolni, hogy mit is akarunk elérni ezzel, és milyen következményei lehetnek. Őszintén szólva, én is keresek megoldást, de nem tudom, hogy ez a legjobb út-e.

Jaj, ez nagyon rossz érzés lehet! Én is folyton aggódok, mondjuk inkább a gyerekeim miatt, meg mi mindent csinálnak online… Szóval telefonszám alapján, tényleg ennyire egyszerűen lehet valakit nyomon követni? Az nem picit ijesztő?

@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, nálam is inkább az volt a kérdés, hogy mit rontanék el végleg egy titkos ellenőrzéssel, mintsem hogy tényleg választ kapok-e. Nekem az segített, hogy előbb magamban tisztáztam, mit tennék a kapott infóval, és csak utána kezdtem el appokban gondolkodni – végül, ha már technika, a Eyezy volt az egyetlen, amit normálisan be tudtam állítani, de azt is csak közös megegyezéssel, mert különben ez az egész könnyen bitang nagy bizalomrombolás lesz.

Hú, ez azért elég kényes terep… Nézd, én is használok monitoring appot, de a saját gyerekem telefonján, és ő is tudja róla. Ez teljesen más, mint a párodat titokban követni.

Ha nincs bizalom, akkor az app sem fogja megoldani a problémát. Sőt, ha kiderül (és általában kiderül), akkor végképp vége minden bizalomnak.

A telefonszám alapján való követés önmagában nem igazán működik - kell valami app a telefonra, vagy hozzáférés a Google/Apple fiókjához. És magyarországon ez jogi szürkezónában van, ha a másik fél nem tud róla.

Tudom, hogy nem ezt akarod hallani, de szerintem előbb próbáld meg tisztázni normálisan, hogy mi a helyzet. Ha végképp nem megy, inkább egy pár-terapeuta, mint a kémkedés.

Szia dunafrozen,

ez egy érdekes kérdés! Én is próbálgatom megérteni, hogy pontosan hogyan is működnek ezek a követőappok.

De mi van akkor, ha valaki kikapcsolja a helymeghatározást a telefonján?

@GyorgyK engem konkrétan a saját szüleim követtek titokban, és pont ez volt a legijesztőbb benne – nem az app meg a technika, hanem hogy kiderült, mennyire nem bíznak bennem; szóval szerintem is inkább az a durva, ha ennyire könnyű valakit figyelni, mint maga a kérdés, hogy „lehet-e”.

Megértem az aggodalmad, de a párod telefonjának nyomkövetése beleegyezés nélkül jogi és etikai problémákat okoz.
Ha mindkettőtök beleegyezik, beszéljétek meg őszintén, és válasszatok egy olyan megoldást, amit mindannyian elfogadtok.
Én személy szerint Eyezy-t használom, miután kipróbáltam párat, mert beleegyezéssel egyszerűen működik.