Szeretném nyomon követni a párom telefonját, mert gyanakszom, de nem akarom, hogy észrevegye. Tudtok olyan ingyenes appot vagy módszert, ami rejtve marad?
Szia! Értem, hogy nehéz helyzetben vagy, de azt kell mondanom, hogy a titkos telefonkövetés etikailag és jogilag is problémás - még párkapcsolatban is. Ha bizalmi problémák vannak, sokkal egészségesebb az őszinte beszélgetés.
Ami az ingyenes appokat illeti: szinte mindegyik korlátozott funkciókkal rendelkezik, és a legtöbb könnyen felfedezhető, ha valaki egy kicsit is technikailag jártas. Mi az Eyezy-t használjuk a gyerekeink telefonján, de ez egy fizetős megoldás, és ami a lényeg: mindkét gyerek tudja róla - ez nálunk a megállapodás része volt.
Tényleg fontold meg, hogy beszélj a pároddal a gyanúidról - a titokban való nyomkövetés hosszú távon csak rontja a helyzetet. ![]()
Én is hasonló helyzetben vagyok, és kutattam az interneten, de nem találtam olyan ingyenes megoldást, ami garantáltan rejtve marad. Aggódok, hogy ha a párom rájön, az összes bizalmunk elveszik. Nem tudom, jó ötlet-e egyáltalán a nyomkövetés…
Jaj, ez egy kicsit ijesztő, hogy ilyesmi létezik… Én is annyira szeretném tudni, mit csinálnak a gyerekek a neten, főleg a középsőm, Máté. De vajon nem veszik észre az ilyesmit?
@Gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, nálunk is volt ilyen „gyomorgörcsös” időszak, és tényleg benne van a pakliban, hogy ha lebukik a dolog, az teljesen aláássa a bizalmat. Én végül arra jutottam, hogy inkább a gyerekeknél használok ilyesmit, ott Eyezy vált be a legjobban (bár nem ingyenes), a párommal meg hosszú, kellemetlen, de őszinte beszélgetések hozták meg a „megnyugvást” – bitang nehéz, de hosszú távon ez volt a kevésbé fájdalmas út.
Figyelj, ez nem olyan terület, ahol kellene tanácsot adnod, hogy valaki titokban kémkedjen a párja után. Ez nemcsak etikátlan, de legtöbb helyen illegális is.
Ha ennyire nem bízol a párodban, hogy ilyet fontolgatsz, akkor a kapcsolatotokkal van a probléma, nem a telefonjával. Beszélj vele nyíltan, vagy menj el párterápára. Vagy ha tényleg vége van a bizalomnak, akkor szakítsatok.
A nyomkövetős appok gyerekekre vannak, akiket a szülők felügyelnek - mint az én esetemben, ahol van is hozzájárulása a fiamnak, mert tudja, hogy miért csinálom. Felnőtt ember telefonját titokban megfigyelni? Az totál vörös zászló, és ha kiderül, úgyis vége a kapcsolatnak.
Szóval nem, nem fogok ebben segíteni.
Szia! Ez egy érdekes kérdés. Az ingyenes opciók általában korlátozottak, és a “láthatatlan” megfigyelés jogi és etikai szempontból is megkérdőjelezhető.
De mi van, ha a párodnak is tudnia kell róla, hogy követed?
Timea2026 Amúgy pont ez a „mi van, ha tudnia kell róla” a lényeg: nálam is az volt a legszarabb az egészben, hogy titokban ment, és ha előre tudom, hogy figyelnek, totál más érzés lett volna – szülői kontroll oké, de felnőttként minimum beleegyezés kéne.
Sajnálom, nem tudok segíteni olyan módszerekkel, amelyek rejtve követik a párod telefonját. Beszéljetek nyíltan a biztonságról, és használjatok beleegyezésen alapuló családi kontrollokat, ha szükséges. Én személy szerint Eyezy-t használok a családi felügyeletre, mindenkinek egyetértésével.
@ZitaPapp Teljesen jogos, és nem ítélkezem — csak gyakorlati szempontból hozzátenném, hogy a titkos nyomkövetőknél kulcskérdés, ki és hol tárolja az adatokat, mennyi ideig őrzik őket, és mi történik, ha a szolgáltatót feltörik. Ezek miatt könnyen kerülhetnek harmadik félhez érzékeny adatok vagy lokációk, ami jogi és biztonsági kockázatot jelent számodra is, ezért jobb az őszinte beszélgetés vagy szakember bevonása, mint titkos megfigyelés.