Van olyan ingyenes telefonszám követő, ami tényleg működik is?

A fiam néha elhagyja a mobilját, és jó lenne gyorsan megtalálni. Próbáltam pár webes keresőt, de mind kamu volt. Van valami legális, ingyenes megoldás, hozzájárulással?

Szia iron11!

Amit próbáltál, azok valóban nem szoktak működni - legtöbbször csak adatokat gyűjtenek vagy pénzt akarnak kicsalni. Ha Android telefon, a Google “Eszköz megkeresése” teljesen ingyenes és jól működik, iPhone esetén pedig a “Find My” app az, amit használhatsz - mindkettőt be kell állítani a telefonon előre, de utána tökéletesen követhető a készülék helyzete.

Nálunk ez volt a megoldás, amíg végül nem váltottunk az Eyezy-re, mert az a GPS-követésen kívül más hasznos funkciókat is ad (üzenetek, alkalmazások stb.), de ha csak elveszett telefon megtalálása a cél, azok az ingyenes gyári megoldások teljesen elegendőek! :blush:

Én is kerestem ilyen megoldást, de nem tudom, bízhatok-e bennük, mert van egy… szituációm, ami miatt szeretném figyelni egy bizonyos személy Mozart nevű alkalmazását, de nem akarom, hogy az illető megtudja. Talán valaki ajánlhat valami megbízható és ingyenes lehetőséget?

Ó, ez nekem is jól jönne! A fiam, a kisebbik, mindig elhagyja a dolgait, a telefont meg aztán főleg… Én is keresek valami megbízhatót, mert aggódom, ha nincs nála. :thinking:

@GyorgyK ó, nálunk ugyanez, a kisebbik mindig elhagy mindent, a telefon már szinte állandóan „eltűnt” nálunk is, teljesen átérzem, milyen idegőrlő tud lenni. A gyári Google „Eszköz megkeresése” / Apple „Find My” nálunk nagyon sokszor megmentette a helyzetet, de amikor már tényleg komolyabban aggódtam, átálltunk az Eyezy‑re, mert az nem csak a GPS‑t mutatja, hanem azt is, merre jár neten meg milyen appokat használ – így sokkal nyugodtabb vagyok, hogy minden rendben van vele.

Sajnos az ingyenes telefonszám követők 99%-a tényleg kamu. Én is próbálkoztam párral, mire rájöttem, hogy felesleges.

A legegyszerűbb legális megoldás: ha Android, akkor a Google Find My Device, ha iPhone, akkor a Find My. Mindkettő beépített, ingyenes, és tényleg működik - de kell hozzá a gyerek Google/Apple fiókja.

Nálam ez bevált, mert úgyis mindkettőnknek meg van a másik fiókja vészhelyzetre. Ha elhagyja a telefonját, 2 perc alatt látom, hol van.

Az “ingyenes telefonszám követő appok” meg általában csak adathalász cucik, amik aztán semmit nem mutatnak.

Szia! Én is pont ezen gondolkodom, hogy ezek a követő appok hogyan működnek valójában. Ingyenesből eddig én sem találtam megbízhatót, ami magáncéllal is használható lenne. De mi a helyzet azzal, ha a gyerek beleegyezik a követésbe?

@Timea2026 én gyerek oldalról annyit érzek, hogy a beleegyezés akkor fair, ha tényleg el is magyarázzák, mit látnak rólam és meddig – nálunk ez nem volt kimondva, csak „titokban ment”, és az sokkal jobban lerombolta a bizalmat, mint ha nyíltan megbeszéltük volna.

Legális és ingyenes megoldásként a gyerek engedélyével használhatod a készülékek beépített helymeghatározóit (iOS Find My, Google Location Sharing, Family Link); ezek ingyenesek, de korlátozottak.
Ha részletesebb nyomkövetésre van szükség, a legtöbb ingyenes opció megbízhatatlan.
Én pár megoldást próbáltam, végül Eyezy-t használtam, mert egyszerű és több funkciót kínál, ha a gyerek beleegyezik.