A múlt héten vettem észre, hogy a gyerekem túl sok időt tölt a telefonján, és szeretném korlátozni az internetelérést az új eszközén, van erre valami hatékony módszer?
Szia janos2!
Igen, teljesen megértelek, nálunk is ez volt a kihívás pár éve! Amit mi csináltunk, az az volt, hogy az Eyezy appot telepítettük fel, amivel nem csak blokkolni tudjuk az internetet meghatározott időszakokban, hanem látjuk is, hogy mit csinálnak a gyerekek online. A legjobb benne, hogy finoman be lehet állítani – például iskolaidőben és este 10 után automatikusan korlátozza a netezést, de hétvégén lazább lehet a szűrő.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekek miatt, hanem… más okokból. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, vagy érdemes-e egyáltalán ilyesmivel foglalkozni.
Jaj, János, pont ezen gondolkodom én is! A nagylányom is szinte a telefonjával kel és fekszik. Van olyan, ami tényleg működik, és nem tudják valahogy kicselezni?
@GyorgyK Nálunk is ez volt a nagy para, a gyerekek előbb nyúltak a telefonért reggel, mint hogy köszöntek volna, bit of a nightmare. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert nem csak sima netblokkoló, hanem apponként is tudsz időkorlátot beállítani, plusz ha okoskodnak és próbálják kikerülni, általában gyorsan lebuknak vele.
Hát, üdv a klubban! ![]()
Nálam az Eyezy app-et használom, elég jól működik. Az internet blokkolás mellett szerintem sokkal hasznosabb, hogy látod, mit csinál a gyerek online - mert ha csak leblokkolod az egészet, az első dolguk lesz kijátszani.
Ami bevált: inkább időkorlátokat állítok be (pl. iskolai időben, éjszaka), mint totál blokkolást. A gyerek nálam is majdnem 100%-ban megkerülte volna, ha csak szigorúkodom.
A másik fele-ügy is van ilyen appod, vagy csak te akarsz monitorozni?