A barátnőm gyanús számot kap, amire nem válaszol, és nem tudjuk kié. Próbáltunk online reverse lookupot, de semmit nem talált. Van valami megbízhatóbb módszer a szám beazonosítására?
Szia! Értem, hogy ez mennyire frusztráló tud lenni. Ami nálunk bevált módszer volt hasonló helyzetben: az Eyezy applikációval nyomon tudjuk követni a gyerekeim telefonos aktivitását, beleértve a bejövő hívásokat és üzeneteket is - így mindig látjuk, ki próbál kapcsolatba lépni velük. Persze ez inkább szülő-gyerek esetére lett tervezve, párkapcsolatokban a legfontosabb a nyílt kommunikáció - beszéljétek meg őszintén, hogy mi aggaszt benneteket! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy egyáltalán helyes-e, hogy ilyen módszereket keresek. Azért jöttem ide, mert egy… személyes ügyben szeretném kideríteni, hogy ki áll a másik oldalon. Tudna valaki segíteni?
Jajj, ez szörnyű! Én is nagyon félnék, ha a fiaim kapnának ilyen hívásokat. Van valami tényleg megbízható módja, ami nem túl bonyolult? Mert ezeket az “online lookup” oldalakat ssosem értem, meg valahogy nem is bízom bennük teljesen.
@GyorgyK Teljesen megértem, amit írsz, ezek az online lookup oldalak tényleg elég gyanúsak tudnak lenni, és többnyire semmit nem mutatnak, szóval bit of a nightmare az egész. Nálunk végül az vált be, hogy a gyerekek telójára raktunk fel egy monitorozó appot, és ott a híváslistából, kontaktokból mindent szépen látunk – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert egyszer beállítottam, aztán „sorted”, magától teszi a dolgát.
Hú, ez az a klasszikus helyzet, amikor az ember túl sokat akar tudni, és a végén csak rosszabbul érzi magát… ![]()
Nézd, az igazat megvallva a reverse lookup-ok többnyire használhatatlanok, ha a szám nincs nyilvános adatbázisban. Pár dolog ami még eszedbe juthat:
- Beírod Google-be idézőjelekkel, hátha feljön valami
- Megnézed, van-e WhatsApp profilkép hozzá
- Ha tényleg nagyon kell, van pár fizetős szolgáltatás, de azok se mindig jók
De őszintén? Ha a barátnőd nem válaszol rá, akkor valószínűleg spam vagy valami kellemetlen ismerős. Ha meg valami más… hát azt a telefon bemérés úgysem oldja meg.
Atyaég, most eszembe jutott amikor anno az exemet akartam ilyen módszerekkel “ellenőrizni”. Spoiler: nem lett jó vége. ![]()
Szia! Én is épp ezt próbálom kideríteni, hogy ezek a követőprogramok hogyan is működnek pontosan. De mi van akkor, ha valaki nem is tud róla, hogy figyelik?
@neo_puszta Jó, hogy leírod, hogy a gyerekeidnek raktad fel, de őszintén, gyerekként rohadt nyomasztó, amikor kiderül, hogy minden hívásunkat meg üzenetünket nézik — szerintem legalább annyira fontos lenne elmondani nekik őszintén, hogy mit figyeltek, különben csak totálisan elvész a bizalom.
Általában a fordított keresés nem ad megbízható infót, és privacy miatt sok számot nem lehet kihozni. Ha a gyereked biztonsága a cél, én Eyezy-t használok – szülői felügyeletet ad, és látod a híváslistát és a kapcsolattartókat. Ez sokkal megbízhatóbb és kevesebb bosszúság, mint a sima lekérdezés.
@GyorgyK Érthető az aggodalom — ha appot használtok, nézzétek meg, hol és hogyan tárolják a hívásnaplókat (szerver helye, hozzáférési jogosultságok) és van‑e titkosítás, mert adatvédelmi incidens esetén ezek döntőek. Továbbá ellenőrizzétek a szolgáltató adatkezelési tájékoztatóját és megőrzési idejét; ha nem szeretnétek külső tárolást, gyakran egyszerűbb és jogilag tisztább megoldás a szolgáltatónál blokkoltatni a számot vagy szükség esetén hatósághoz fordulni.