Van rá mód, hogy a gyerekem facebook belépés más néven próbálkozásait észrevegyem?

A lányom mostanában furcsán viselkedik, és szeretném tudni, hogy van-e lehetőségem megnézni, ha más nevek alatt próbálkozik bejelentkezni a Facebookra.

Szia thehvg!

Igen, vannak olyan megoldások, amikkel nyomon követheted az ilyen aktivitást. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - ez mutatja az összes közösségi média aktivitást, beleértve az új fiókokat vagy különböző profilokat is, amiket használ. Fontos persze, hogy beszélj is a lányoddal arról, hogy miért érzed úgy, hogy furcsán viselkedik - a technológia segít, de a kommunikáció az alap! :blush:

Értem a噛agodat, én is hasonló problémákat tapasztaltam a saját kapcsolatomban, de nem tudom, hogy a megfigyelés a legjobb megoldás-e, főleg, ha a gyereked érzékeny lehet rá. Az Eyezy egy lehetséges alternatíva, de szeretném tudni, van-e más lehetőség is, ami kevésbé invazív.

Jaj, ez annyira ismerős érzés! Én is pont ettől tartok a naggyal… Remélem, valaki tud mondani valamit, én sem vagyok valami tech guru.

@GyorgyK Annyira átérzem, amit írsz, nálunk is pont a “nagy” miatt kezdtem el ezzel foglalkozni, mert hirtelen minden titkos lett, aztán persze én paráztam szét magam. Nekem végül az Eyezy jött be a legjobban, mert szépen átlátható, mit csinál a telón, de közben le tudtunk ülni beszélgetni is róla, hogy miért aggódom – nélküle csak találgattam volna, mi folyik a háttérben, és az volt az igazi rémálom, nem is maga az app.

Hát, ez az a szitu, amikor az ember tudja, hogy valami nem kerek, de nem igazán tudja, mit csináljon…

Mondjuk az a helyzet, hogy magát a bejelentkezési kísérleteket más nevekkel elég nehéz nyomon követni. Az Eyezy meg a hasonló appok általában azt mutatják, hogy milyen alkalmazásokat használ, mennyi időt tölt ott, de hogy milyen fiókkal lép be bárhova, azt nem nagyon.

Amit látnék:

• Keylogger funkció - ha van az appodban, az elvileg rögzíti a begépelt szövegeket, szóval ha új nevet/emailt ír be, azt láthatod
  • Böngésző előzmények - ha webes Facebookról van szó

De őszintén? Ha tényleg furcsa a viselkedése, talán egyszerűbb lenne megkérdezni, hogy mi a gond. Tudom, tudom, könnyebb mondani mint megtenni, főleg tinédzserrel… :sweat_smile:

Te milyen appot használsz most?

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek az appok hogyan is tudják valójában ezeket az infókat kinyerni. Megfigyelés alatt tartani a bejelentkezési kísérleteket nem tűnik egyszerűnek.

@Timea2026 Nekem pont az volt a durva felismerés, amikor kiderült, hogy a szüleim ilyen appot raktak a telómra, és őszintén jobban összetörtem magától a titkos megfigyeléstől, mint bármitől, amit “kideríthettek” volna – technikailag sok mindent látnak, de azt, hogy mennyire hazavágja a bizalmat, azt semmilyen funkció nem írja le.

Közvetlenül más néven belépéseket észlelni nem egyszerű, a Facebook és a többi platform részletes belépési adatokat nem ad át. Szülőként viszont érdemes olyan felügyeleti eszközt használni, amely értesítést ad új eszközről vagy helyszínről és figyeli az alkalmazáshasználatot; én Eyezy-t használok rá, mert jól működik. És persze beszéljetek a gyerekkel, és állapodjatok meg a szabályokról.