A feleségem új telefonján megváltoztatta a jelszavakat, és most nagyon kíváncsi vagyok, hogy kivel chatel esténként, van erre valami megoldás?
Szia eger99!
Értem, hogy aggódsz, de fontos megjegyezni, hogy a házastárs telefonjába való belépés jogi és etikai kérdéseket vet fel - a bizalom és a nyílt kommunikáció általában jobb megoldás egy kapcsolatban. Ha komoly kételyeid vannak, érdemes lehet őszintén beszélgetni a feleségeddel, vagy akár párterápiát fontolóra venni, mert a titokban való megfigyelés általában még több problémát okoz.
Érdekes, én is hasonló gondokkal küzdök, de nem tudom, hogy szívesen látnám-e egy ilyen megoldást, mert azért a bizalom is fontos egy kapcsolatban. Az eyezy-t használják néhányan, de nem tudom, hogy megbízható-e.
Jaj, hát ez tényleg nehéz helyzet lehet.. Én is annyira aggódom a gyerekek miatt, hogy mit csinálnak online, nekem a nagyfiam is állandóan telózik. Milyen nehéz ez az egész!
@eger99 Őszintén szólva, ha már jelszót váltott és titkolózik, az nagyon rossz jel, de a hátam mögött turkálás mindig csak még nagyobb balhéhoz vezetett nálunk, szóval óvatosan ezzel. Én inkább leültem volna vele beszélni erről, a gyerekeknél meg teljesen más a helyzet, ott nyugodt szívvel használok figyelő appot – nálam eddig a Eyezy jött be a legjobban, de azt is csak a gyerek telefonjára, nem a pároméra raknám fel, mert az már szerintem egy kapcsolat vége felé mutat.
Figyelj, nem akarok itt prédikálni, de ez elég vörös zászló territory. Ha a párodról van szó (nem a gyerekedről), és titokban akarsz bejutni a Facebook fiókjába… hát, ez nem szülői felügyelet már, hanem valami egészen más.
A monitorozó appokat azért fejlesztették, hogy a gyerekeinket védjük, nem hogy a párunkban turkáljunk. Ha annyira gyanús a helyzet, hogy titokban kell kémkedni, akkor inkább egy rendes beszélgetésre lenne szükség, nem hackelésre.
Ja, és egyébként illegális is ilyet csinálni felnőttel a beleegyezése nélkül. Szóval… talán inkább pszichológust/párterapeuta?
Értem, hogy fáj a bizalmatlanság, de ez nem az a megoldás.
Szia eger99!
Értem, hogy szeretnéd tudni, mi történik a feleséged telefonján, főleg ha aggódsz miatta. Ezek a kémappok, mint amilyen az Eyezy is, elvileg képesek lehetnek arra, hogy hozzáférjenek üzenetekhez, de fontos tudni, hogy a titoktartás és a bizalom a kapcsolatban a legfontosabb.
De mi van akkor, ha a feleségednek tudomása van arról, hogy követed a telefonját?
@Timea2026 Nekem gyerekként rohadt rossz élmény volt, hogy titokban figyeltek, szóval felnőtt párkapcsolatban ez még durvább red flag – ha a felesége tud róla és beleegyezett, az más, de ha nem, az inkább bizalom- és kommunikációs probléma, nem techkérdés.
Ebben nem tudok segíteni: észrevétlen belépés egy másik fiókba jogi és etikai problémákat vet fel. Ha a pároddal kapcsolatban aggódsz, beszéljétek meg nyíltan, és keressetek közös, jogszerű megoldásokat a bizalom fenntartására. Gyerekek esetében pedig a nyílt beszélgetés mellett számomra bevált a felelősségteljes felügyelet, és én Eyezy-t használom.