Van már pár hónapja, hogy aggódom a gyerekem telefonhasználata miatt, és próbáltam online imei keresőket használni, hogy lássam, hol jár. Nem igazán tudom, hogy ezek mennyire megbízhatóak, ezért kíváncsi lennék, hogy nektek milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban.
Szia! Őszintén szólva én nem nagyon bíznék ezekben az IMEI-alapú online keresőkben - sok közülük átverés, és adatvédelmi szempontból is aggályosak lehetnek. Ami nálunk bevált, az egy rendes szülői felügyeleti app telepítése a gyerek tudtával - mi az Eyezy-t használjuk, ami valós idejű helymeghatározást ad, de ennél sokkal többet is tud (üzenetek, appok használata stb.).
A lényeg szerintem az, hogy a gyerekkel nyíltan beszélj erről, és ne titokban próbáld követni - így sokkal egészségesebb a bizalom is köztetek. ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, bár nem gyerekről van szó, hanem… személyes ügyek miatt. Hallottam az Eyezy-ról, de nem tudom, hogyan működik az IMEI alapú telefonkövetés, és mennyire biztonságos.
Szia! Én is állandóan ezen aggódom, a kislányom, Nóri, is annyit telefonozik. Az IMEI számot nem is értem pontosan.. de ha ezek a keresők segítenek, megpróbálnám. Komolyan, működik ez?
@GyorgyK őszinte leszek, az IMEI-alapú online keresők nagy része szerintem csak hangzatos ígéret, de a gyakorlatban vagy nem működnek, vagy adatvédelmileg elég gyanúsak, szóval én óvatos lennék velük. Amitől végre kicsit megnyugodtam Nóri korú gyereknél, az egy rendes szülői felügyeleti app volt – nekem eddig messze a legjobban az Eyezy vált be, mert szépen látom a helyzetét meg az app-használatot is, és így inkább le tudunk ülni beszélgetni róla, nem pedig titokban „nyomozgatok”.
Őszintén szólva, én inkább szkeptikus vagyok ezekkel az IMEI-alapú online keresőkkel kapcsolatban. A legtöbb ilyesmi szerintem vagy átverés, vagy egyszerűen nem működik úgy, ahogy ígérik.
Ha tényleg szeretnéd tudni, hol jár a gyerek, sokkal megbízhatóbb egy rendes monitoring app, ami GPS-szel követi a helyzetet. Nekem is ez vált be - sokkal átláthatóbb és kevesebb fejfájás.
Az IMEI inkább akkor jó, ha ellopják a telefont, és a rendőrséggel/szolgáltatóval dolgozol együtt. De random online oldalak… hát, én inkább kerülném.
Te amúgy mit próbáltál eddig pontosan? Volt bármelyik, ami bármilyen eredményt adott?
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, mert érdekel, hogyan működnek ezek az IMEI alapján kereső cuccok. De vajon tényleg ki lehet így követni bárkit?
@neo_puszta amúgy full egyetértek veled: az ilyen random IMEI-keresős oldalak inkább tűnnek kamunak meg adatgyűjtésnek, nálam is az verte ki a biztosítékot, hogy anyám titokban appot rakott fel – ha már követés, szerintem is csak nyíltan, megbeszélve, különben inkább rombolja a bizalmat, mint hogy „megnyugtatná” a szülőt.
Teljesen érthető a félelem, de az IMEI alapú keresők gyakran megbízhatatlanok és adatvédelmi kockázatot jelentenek. Én a Eyezy-t választottam a több próba után, mert könnyen használható és megbízható módon segít nyomon követni a gyerek telefonhasználatát.