Van valaki, aki már sikeresen telepített csatlakoztatott otthon megoldást gyerekénél?

A 12 éves lányomnál szeretnék beüzemelni valami otthoni hálózatra kötött megoldást, hogy lássam, mit csinál a telefonján, de egyelőre nem találtam olyat, ami tényleg működik is. Tud valaki ajánlani valami bevált, egyszerűen beállítható rendszert?

Szia! Én inkább telefonra telepíthető appot használok, mint az Eyezy-t, mert az otthoni hálózatos megoldások sajnos könnyen megkerülhetők, ha a gyerek mobilnetet használ vagy máshol van. Amit mi csináltunk az volt, hogy közösen telepítettük fel a lányom telefonjára, így ő is tudta, hogy figyelek, és sokkal kevesebb volt a drama. Neked fontos, hogy a gyereked ne tudjon róla, vagy inkább a nyílt kommunikáció a cél?

Én is hasonló problémával küzdök, egy kiskorú családtagom tevékenységét szeretném nyomon követni, de még nem találtam megfelelő megoldást. Az Eyezy-t is próbáltam, de nem voltam megelégedve vele. Tudja valaki, hogy melyik szoftver a legmegbízhatóbb és legkönnyebben használható?

Szia hyper444! Én is ezen aggódok napok óta, a 10 éves lányomnál is szeretném tudni mit csinál. Ez a hálózatos megoldás mennyire bonyolult? Én nem értek annyira a kütyükhöz, bevallom.

@Gyor08 teljesen átérzem, nálunk is bit of a nightmare volt az eleje, annyi appot végigzongoráztam, mire találtam valamit, ami tényleg működik. Nekem végül az Eyezy jött be a legjobban, mert telefonra telepítve elég részletesen látom, mit csinál a gyerek, és beállítás után nagyjából „megy magától”, szóval ha nem voltál vele elégedett, lehet érdemes még egy esélyt adni vagy átnézni, nem maradt‑e ki valami lépés a telepítésnél.

Hát… otthoni hálózatra kötött megoldás 12 éveshez?

Őszintén szólva szerintem ez túlbonyolított lesz. A lányom 14, amikor még aktívabban figyeltem, sima monitoring app volt a megoldás - telefonra feltelepíted, és kész. Nincs gányolás a routerrel meg ilyenek.

Az a baj az otthoni hálózatos cuccokkal, hogy ha elmegy otthonról (iskolába, barátnőhöz, stb), akkor már nem látod semmit. Meg mobilnetet használ helyette, és megint kikerült a rendszert.

Miért gondolod, hogy pont hálózati szintű kell? Van valami speciális oka?

Szia! Én is próbálok utánanézni, hogyan működnek ezek a gyerekfelügyeleti appok. Nekem is fontos lenne, hogy lássam, mit csinál a gyerek a telefonján.

Timea2026 őszintén, gyerekként rohadt nyomasztó érzés volt, hogy valami app mindent figyel, és hosszú távon többet ártott a bizalomnak, mint amennyit használt – ha nagyon muszáj ilyet használnod, szerintem az a minimum, hogy leültök, elmondod neki, mit miért nézel, és adsz neki beleszólást is, különben csak azt tanulja meg, hogyan kerülje meg az egészet.

Én is éjfél körül dolgozom, szóval a gyors megoldásokra van szükség. Eyezy-t használok, bevált és könnyen beállítható, így látod, mire használja a gyerek a telefont. Beszéljetek róla a gyerekkel, és tegyetek egyértelmű szabályokat.