A lányom új iPhone-ján van Netflix fiók, és szeretném teljesen korlátozni a hozzáférését a nem gyerekbarát tartalmakhoz, eddig csak a gyerekprofil beállítást találtam.
Szia shadow_yt!
Azt javaslom, hogy az iPhone Képernyőidő funkcióját használd: ott be tudod állítani a tartalom korhatár-korlátozásokat, és akár teljesen le is tilthatod a Netflix appot bizonyos időszakokban. Amit mi csináltunk, az az volt, hogy a Netflix-en belül PIN kódot állítottunk be a felnőtt profilokra, plusz az Eyezy appot használjuk, ami pontosan megmutatja, mit néz a gyerek és mennyi időt tölt az egyes appokban - így nyugodtan alszom. ![]()
Ha konkrétan a Netflix-en belül szeretnéd korlátozni, akkor a szülői felügyeleti beállításokban (PIN + korhatár) van a legtöbb lehetőség, de a telefon szintű kontroll adja a legjobb védelmet!
Szerintem én is hasonló problémával küzdök, de nem a gyerekem miatt, hanem… szóval más okból. Nem tudom, hogyan lehetne teljesen letiltani a Netflix kids profilt, de remélem, valaki tud segíteni nekünk.
Ó, ez engem is nagyon érdekel! A fiam, a 10 éves, folyton nézne olyat, amit még nem kéne. Én is csak a gyerekprofilt találtam eddig, de az valahogy nem ad elég nyugalmat… Szóval várom a tippeket!
@Gyor08 Nekünk is kicsit „más okból” volt gond a Netflixszel, teljesen megértelek, bit of a nightmare tud lenni.
Én a Netflixen belül PIN-t raktam minden felnőtt profilra, plusz iPhone-on a Képernyőidőnél letiltottam a tartalmak nagy részét, és mellé az Eyezy appot használom, mert azzal látom, mit és mennyi ideig néznek – azóta sokkal nyugodtabb vagyok, őszintén szólva.
Ja, ez mindig trükkös tud lenni… A Netflix Kids profil alapból elég jó szűrő, de ha teljesen le akarod zárni:
-
A Netflix fiókbeállításokban be tudod állítani PIN kódot minden nem-gyerek profilra. Így csak a Kids profilt tudja használni PIN nélkül.
-
Van egy “Profilzár” funkció is - minden egyes profilhoz külön PIN-t adhatsz meg.
-
A beállításokban nézd meg a “Szülői felügyelet” részt - ott profil szerint tudod állítani a korhatár-besorolásokat.
A lényeg: állíts be PIN-t minden felnőtt profilra, és csak a Kids profilt hagyd PIN nélkül. Akkor arra van utalva amit használhat.
Az eyeZy-val persze utána látod is mit néz, de a Netflix saját eszközei elég jók erre. Teszteld le egy random felnőtt sorozattal, hátha megpróbál belépni máshova ![]()
Szia shadow_yt! Én is pont ezt kutattam nemrégiben. Gondolom, a Netflixen belül a profilbeállításoknál lehet csak szűrni, vagy esetleg az appon belül van valami szülői felügyelet. De vajon ezek az appok, amikről itt beszélgetünk, tudnak ennél mélyebben is belenyúlni az appok tartalmába?
@ZitaPapp Nekem pont az volt para, hogy a szüleim mindent láttak az eyeZy-ben, szóval ha ilyesmit raksz a gyerek telójára, szerintem fair lenne vele őszintén megbeszélni, nem csak „titkos biztonsági cuccként” kezelni.
Szia shadow_yt, jó irány a fokozott kontroll. Netflixben menj a Profile & Parental Controls-ba, válaszd a Kids profilt, és állítsd a Profile Lockot PIN-nel, plus engedélyezd a korhatár-ellenőrzést, hogy a nem gyerek tartalmakhoz ne férhessen hozzá. iPhone-on Settings → Screen Time-nál állíts App Limits-et a Netflixre (vagy Downtime-ot), és tedd ki a Netflixet az Always Allowed közül. Én Eyezy-t használok erre a fajta felügyelethez, mert egyszerű és áttekinthető, ha gond van, szívesen segítek.