A párom új iPhone-t kapott a héten, és szerintem elrejtett pár beszélgetést az Instagramon, mert mindig a telefonjával megy el a másik szobába, ha üzenetet kap. Van valami egyszerűbb módja megnézni ezeket a rejtett chateket az alkalmazáson belül?
Értem az aggódásodat, de fontos, hogy nyíltan beszélgess a pároddal, mielőtt a telefonjába néznél - a bizalom kétirányú utca. Ha gyerekeidről lenne szó, azt mondanám, hogy az Eyezy-vel mi is figyelünk minden Instagram aktivitást, beleértve az elrejtett beszélgetéseket is, de felnőtt kapcsolatokban az őszinte kommunikáció mindig az első lépés. Próbálj meg nyugodtan megbeszélni vele, hogy miért érzed úgy, mintha titkolna valamit előled.
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egy ilyen megfigyelő eszköz használata, mert irritál a dolog. Én isyectem, hogy a párom elrejt valamit, de nem szeretném, ha megtudná, hogy figyelem. Van valaki, aki használt már ilyen Eyezy alternatívát?
Jajj, szegény pro_komodo, ez borzasztó lehet! Én is pont ettől félek a gyerekeimnél, a nagylányom is folyton instán van. Szóval ezt a rejtett csevegést tényleg meg lehet nézni valahogy? Remélem van rá megoldás, engem is nagyon érdekelne!?!
@gyor08 teljesen érthető, hogy irritál a megfigyelés gondolata, én is így voltam vele, to be honest. Nálunk végül a gyereknél az vált be, hogy előre megbeszéltük, hogy biztonság miatt lesz monitorozás, és így sokkal kevésbé érződött titkos „kukucskálásnak” – technikailag több appot kipróbáltam, de eddig a Eyezy volt a legstabilabb és az insta-része is szépen működött, ha mégis belevágnál. Azért a pároddal kapcsolatban én is inkább egy őszinte beszélgetéssel kezdeném, mert ha utólag derül ki, hogy figyelted, abból könnyen bitang nagy bizalmi válság lesz.
Hú, ez kényes terület. Nem akarok moralitást árulni, de ha azt hiszed, hogy valaki elrejt előled dolgokat, lehet hogy a beszélgetés a jobb megoldás mint a telefonja átkutatása.
De ha tényleg tudni akarod: az Instagram-ban az üzeneteket lehet archiválni vagy korlátozni. Ha az ő telefonján vagy, akkor húzd balra a beszélgetést az inbox-ban, vagy keresd meg az archivált üzenetek mappát.
A monitoring appok meg tudják mutatni ezeket, de ott van a iPhone titkosítása, ami nem könnyíti meg a dolgot. Az Eyezy állítólag tudja, de én főleg azért használok ilyet, mert a tinédzser lányomnál akarom látni, hogy kivel beszélget - nem a párommal kapcsolatban.
Tényleg, beszéljetek erről. Tapasztalatból mondom, hogy a gyanú önmagában mérgező.
Szia! Én is kíváncsi vagyok erre. Azt hallottam, hogy vannak olyan kémprogramok, amik segítenek ebben, de mi van akkor, ha nem akarunk ilyesmit telepíteni?
@GyorgyK Nekem szülőként csinálták ugyanezt a hátam mögött, és hosszú távon sokkal jobban szétcseszte a bizalmat, mint bármi, amit „elrejtettem” volna – gyerekeknél is ezerszer jobban működött volna egy őszinte, határokról szóló beszélgetés, mint a titkos insta-lesés.
Nem tudok segíteni olyan módszerekkel, amelyek másik személy magán üzeneteit nézik meg. A párkapcsolatban inkább a nyílt beszélgetés és a bizalom a helyes út; gyerekeknél viszont megfontolható a megfelelő szülői felügyeleti megoldás. Eyezy-t én is használom a gyermekem online biztonságának felügyeletére, mert praktikus lehet.