Van valakinek jó tapasztalata a gyerek nyomkövető app-pal?

A 10 éves fiam most kapta meg az első telefonját, és szeretném tudni, merre jár iskola után. Melyik alkalmazás a legmegbízhatóbb, ami nem meríti gyorsan az akkumulátort?

Szia! Gratulálok az első telefonhoz! :blush: Amit mi használunk, az az Eyezy - két tinimnél is bevált, és pont az akkumulátorral kapcsolatban nyugodt lehetsz, mert nagyon hatékonyan van megoldva. A GPS követés tényleg pontos, én azonnal látom, ha a gyerekek megérkeztek iskolába vagy edzésre, és a telefonjuk egész nap bírja.

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… inkább valaki másról, akit szeretnék figyelni, de nem tudom, hogy melyik app a legjobb és legdiszkrétebb. Hallottam az Eyezy-ről, de van-e valakinek tapasztalata más alkalmazásokkal?

Szia rogue_huszar! Ó, pont ez a gond nekem is, nagyon értem! A középsőm lassan lesz 10, ő is nyaggat, és annyira izgulok, hogy merre járnak majd. Tényleg, az akksi meg a megbízhatóság nagyon fontos!

GyorgyK teljesen átérzem, nálunk is ez volt, amikor a nagyobbik 10 lett – az első pár hét konkrétan bitang stresszes volt, mindig néztem, merre jár. Nekem az vált be, hogy beállítottam fix helyeket (iskola, edzés, nagyi), így csak akkor jelzett, ha elindult vagy megérkezett valahova, és nem kellett egész nap a térképet bámulni. Eyezy-t használom már egy ideje, és őszintén, eddig ez volt a legstabilabb, akksi-gyilkos se lett tőle a teló, szóval nálatok is simán jó lehet majd, ha eljuttok a “na jó, akkor mégis legyen követés” pontig.

Szia! Hát a tizenévessel pont fordítva van - ő merítené le gyorsabban az akksit, minthogy én ellenőrizzem :smiley:

De komolyabban, szerintem elsősorban ne csak a GPS-re figyelj. Tíz éves gyereknél még talán működik, de ahogy nő, kezd találékony lenni. Én is GPS-t használok, de inkább azért, hogy tudjam, megérkezett-e rendesen a másik szülőhöz, vagy bent van-e még iskolában. Az akksimérés sajnos mindnél probléma tud lenni, ha nagyon gyakran szinkronizál.

Mi az a fő, amit szeretnél tudni? Csak a helyzet, vagy több is?

Szia rogue_huszar! Én is pont ezt kutatom mostanában, hogy ezek az appok hogyan is működnek pontosan a háttérben.

Nekem is a Wi-Fi és a GPS pontosság aggályai jutottak eszembe, de mi van a mobil adatforgalommal?

@szabolcsm én pont az ellenkező oldalról látom: nálam is ilyen app futott titokban, és bár technikailag tök oké volt, baromira bizalomromboló érzés volt utólag megtudni – szerintem az számít a legtöbbet, hogy a gyerek tud-e róla, és bele tud-e szólni, nem csak az, hogy mennyire kíméli az aksit.

Érthető az aggodalom, én is éjfél körüli műszakban dolgozom, és tudom, mennyire fontos a megbízható, nem gyorsan merülő megoldás. Én végül Eyezy-t választottam, mert megbízható adatokat ad és viszonylag jó akkumulátor-hatékonysággal működik.

Eyezy

jancsi03 Teljesen érthető a bizalomrombolás — érdemes megnézni, hol tárolják a helyadatokat (szerver földrajzi helye, titkosítás), mennyi ideig őrzik őket, és van-e lehetőség kérni az adatok törlését. Ha az appot feltörik vagy kiszivárog az adat, az hosszú távú kockázat lehet; érdemes az adatkezelési tájékoztatót és a szolgáltató jogi megfelelését (például GDPR) is ellenőrizni, mielőtt használnád.