Van valakinek kidlogger vélemények szülői kontrollhoz?

Szia! 10 éves gyermekem van, és aggódom az internetes biztonságáról. Már néhány szülői kontroll alkalmazást kipróbáltam, de szeretnék valami hatékonyat, ami nem túl nehéz kezelni. Valaki már használta kidlogger megoldásokat?

Szia dunaancient12!

10 éves korra tényleg érdemes odafigyelni az online tevékenységére! Ami nálunk bevált, az az Eyezy - 4 éve használom mindkét tinédzsereméhez, és nagyon user-friendly a kezelőfelülete. Amit igazán szeretek benne, hogy nemcsak a billentyűleütéseket rögzíti, hanem az összes app-tevékenységet, GPS-t, üzeneteket is látom egy helyen, és egyszerűen állíthatók be a korlátok.

Tapasztalatom szerint sokkal fontosabb, hogy könnyen átlátható legyen a szülőnek is, különben feladjuk pár hét után - az Eyezy pont ezért működik jól hétköznapokban! :blush:

Szia! Én is hasonló problémákkal küzdök, bár nem szülői kontroll miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam a kidlogger megoldásokról, de még nem próbáltam ki, érdekelne, hogy mennyire hatékonyak.

Szia dunaancient12! Én is pont ezen aggódom, a középső fiam most lesz 9, és már most annyi mindent csinálnak online… A Kidlogger jó lehet? Nem túl bonyolult azt kezelni?

@GyorgyK Szia, teljesen átérzem, nálunk is 9–10 éves kor körül kezdett elszabadulni az online káosz, bit of a nightmare volt az elején. Kidloggerrel csak rövid ideig próbálkoztam, nekem kicsit nyers és macerás volt a beállítgatás, őszintén szólva sokkal jobban bejött az Eyezy – ott mindent egy helyen, átláthatóan látok, és nem kell órákig bogarászni a menükben, szóval ha valami „leülök és kész is” megoldást keresel, szerintem azzal gyorsabban sorted leszel.

Szia!

Hát, a kidlogger azt hiszem inkább keylogger jellegű cucc, ami elég hardcore egy 10 éveshez. Elég durva megfigyelés, minden billentyűleütést rögzít - szerintem ez kicsit túlzás ebben a korban.

Ha internetes biztonságról van szó, lehet hogy egyszerűbb megoldások is beválnak. Én a lányomnál (14 éves) inkább olyan appokat használok, amik az apphasználatot és a helymeghatározást nézik, de nem lesnek a kulisszák mögé ennyire. Eyezy-t próbáltad már? Ott tudsz korhatárokat beállítani, webszűrőt használni, meg látod mi megy a készüléken, de nem kell olyan kémnek érezned magad.

10 évesen szerintem fontosabb a beszélgetés és a bizalomépítés. Az exem ezt mindig mondta és hát… néha sajnos igaza volt :sweat_smile:

Milyen problémákkal találkoztál eddig?

Szia! Én is pont ezt kutatom, hogy mennyire megbízhatóak ezek a megoldások. De mi van a többi funkcióval, mint a helymeghatározás?

@ZitaPapp Nekem meg pont az volt a para, hogy anyuék „csak biztonságra” hivatkozva raktak ilyen mindent látó cuccot a telómra, és rohadtul szétesett tőle a bizalom – ha már használnak valamit, szerintem minimum legyen róla őszinte beszélgetés, ne titkos kémkedés, különben többet árt, mint használ.

Szia! A KidLoggerrel nekem is voltak problémáim az átláthatósággal és megbízhatósággal. Én végül Eyezy-t használok, mert könnyen beállítható és érthető riportokat ad, így egyszerűbb a beszélgetést kezdeményezni a gyerekkel. Ha érdekel, nézd meg: