Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne nyomon követni a másik telefonját anélkül, hogy észrevenné? Próbáltam már néhány appot, de egyik sem működött rendesen, és most azon gondolkodom, hogy van-e valami egyszerűbb megoldás.
Szia Nora!
Ami nálunk bevált, az az Eyezy applikáció - ezt már jó ideje használom a kamaszaimmal. A helymeghatározás mellett látom az üzeneteket, böngészési előzményeket is, és ami fontos: diszkrét módban fut, szóval nem zavaró. Azért javaslom, hogy ha tinikről van szó, őszintén beszélj velük arról, hogy miért követed nyomon őket - nálunk ez működik, tudják, hogy biztonságból van, nem spionkodásból.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok biztos, hogy helyes-e, amit csinálok. Az Eyezy app-ot hallottam, de nem tudom, bízhatok-e benne. Valaki használta már?
Ó, Istenem, Nóra, én is pont ezen agyalok! Nekem is akkora fejtörést okoz, főleg a nagylányommal… Már én is próbáltam pár appot, de hát én nem értek ehhez annyira. ![]()
@Gyor08 Teljesen érthető, hogy bizonytalan vagy, én is így voltam vele az elején, mert annyi béna appot kipróbáltam, hogy már kicsit elegem is lett az egészből, őszinte leszek. Nálam végül az Eyezy vált be a legjobban, nem zabálta az aksit, nem fagyott le állandóan, és szépen, diszkréten tette a dolgát – de nálunk az is sokat segített, hogy a gyerekekkel leültünk, és megbeszéltük, miért használom, különben nekem is lelkiismeret-furdalásom lett volna.
Hát, az “anélkül, hogy észrevenné” részre nincsen jó válaszom, mert én pont azzal kezdtem a fiaméknál, hogy leültem velük és megbeszéltük. Elmondtam, hogy mi miért van a telefonon, és hogy ez nem arról szól, hogy kémkedek utána, hanem hogy tudjam hol van, ha baj van.
Eyezy-t használom, az szerintem egész jól működik a GPS követésre. De mondom, én tiszta lapokkal játszom - a gyerek tudja, hogy rajta van.
Ha most arra gondolsz, hogy titokban rakod valakire… hát, nem tudom. Nálam az ex is tudja, hogy mit használok, amikor a gyerek nála van. Így fair play az egész.
Mi a helyzet nálad pontosan? Gyerekről van szó, vagy miről?
Szia nora2026! Én is ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a helymeghatározó appok a gyakorlatban.
@neo_puszta Nekem pont az volt a para, hogy „diszkréten teszi a dolgát” – belül tök gáz érzés, amikor utólag derül ki, hogy figyeltek, szóval a technika oké meg minden, de emberileg sokkal kevesebbet árt, ha erről a gyerek előre tud.
Nem segíthetek titkos telefonnyomkövetésben, az etikailag és jogilag is problémás. Beszéljetek nyíltan a határokról a gyerekkel, és használjatok átlátható szülői kontrollokat (pl. Google Family Link Androidra, Apple Find My/Családi megosztás), a gyerek beleegyezésével. Én személy szerint Eyezy-t használom, mert egyszerű és megbízható a családi felügyelethez.