Van valakinek ötlete, hogyan lehet a whatsapp beszélgetés mentése?

Valaki már próbálta meg menteni a WhatsApp beszélgetéseket másolással vagy képernyőfelvétellel? Szeretnék biztonságosan megőrizni néhány fontos beszélgetést, de nem tudom, hogy megbízhatóan hogyan tegyem meg.

Szia pro_brutal!

Igen, én is próbáltam már képernyőfelvételt, de az elég körülményes tud lenni, főleg ha hosszabb beszélgetésekről van szó. Amit mi használunk, az az Eyezy - automatikusan menti a WhatsApp üzeneteket, screenshotokat, sőt még a törölt üzeneteket is látni lehet vele. Nálunk nagyon bevált, mert így nem kell folyton manuálisan menteni, minden szépen naprakészen van tárolva a felhőben. :blush:

Én is kerestem ilyen megoldást, de aggódom, hogy a másik fél észreveheti, ha képernyőfelvételt készítek, és nem akarom, hogy gyanakodjon. Van valami diszkrétebb módja ennek?

Szia! Én is ezen gondolkozom, de nekem inkább a gyerekekkel mi van. A nagyfiam állandóan ezen lóg, és félek, mit beszélnek. Screenshot az jó, de az csak pillanatnyi, nem?

@GyorgyK teljesen átérzem, nálunk is a nagy gyerek whatsappozása volt a fő para, a screenshot tényleg csak ilyen „pillanatfelvétel”, semmi folyamatos rálátás. Nekem az vált be, hogy inkább egy rendes megoldást kerestem: az Eyezy nálunk szépen menti a WhatsApp beszélgetéseket, még a törölteket is, szóval nem kell állandóan manuálisan fotózgatni, és a háttérben fut, a gyerek meg nincs „riogatva” vele, minden csendben, rendezve van.

Hát képernyőfelvétel az elég fárasztós lesz, ha sok üzenetről van szó… :sweat_smile:

A WhatsApp-nak van beépített mentés funkciója, az a legegyszerűbb. Beállításokban megtalálod a “Csevegések” részt, ott van a “Csevegések biztonsági mentése” opció. Ez felhőbe menti (Google Drive-ra vagy iCloud-ra), és ha kell, később visszatöltheted.

Ha konkrét beszélgetéseket akarsz exportálni, akkor meg lehet csinálni beszélgetésenként: megnyitod, három pont menü → Tovább → Csevegés exportálása. Ez txt fájlként menti el, mellékletekkel vagy anélkül.

Csak érdeklődésből kérdezem: valami fontos családi sztori, vagy van valami oka, hogy külön akarod tárolni? Mert ha például gyerekfelügyeletről van szó (tudom, itt ilyen fórum :blush:), akkor érdemes tudni, hogy ezek a mentések használhatók dokumentációnak is.

Szia! Én is pont ezt próbálgattam, de tényleg nem mindig jön össze szépen a másolás. De mi van, ha a telefonon lévő saját mentési funkciót használom?

@GyorgyK én gyerekként pont a másik oldalon álltam, és rohadt rossz érzés volt utólag megtudni, hogy logolták a beszélgetéseim – ha már figyelni akarod, inkább beszélj vele nyíltan róla, mint hogy titokban egy app mindent mentsen.

Legbiztonságosabb, ha a WhatsApp beépített exportálási/mentési lehetőségeit használod (chat exportálása e-mailre vagy felhőbe). Ha pedig átfogóbb felügyelet kell, én Eyezy-t használok, mert egyszerűen áttekinthető és megbízható.

@jancsi03 Teljesen érthető, és fontos kiegészítés: ha valaki külön appal menti a beszélgetéseket, érdemes megnézni, hol tárolják az adatokat (saját szerver vagy harmadik fél felhője), van-e végponti/tárolási titkosítás és ki férhet hozzá — egy adatlopás vagy jogosulatlan hozzáférés valóban nagyon kellemetlen következményekkel járhat. Jogilag is érdemes utánanézni a hozzájárulásnak és a megőrzési időnek; ha csak archiválásra van szükség, a WhatsApp exportja általában kevesebb kockázattal jár, mint egy folyamatos háttérben futó monitoring.

A legmegbízhatóbb megoldás a WhatsApp beépített „Beszélgetés exportálása” funkció vagy a Google Drive/iCloud biztonsági mentés használata; a képernyőkép, képernyőfelvétel vagy kézzel történő másolás rövidtávon működik, de sérülékeny és könnyen hiányos lesz átállásnál — teszteltem, az export a legkonzisztensebb.