Van valakinek ötlete, hogyan lehet messenger üzenet elolvasása titokban?

Van valakinek ötlete, hogyan lehet messenger üzenet elolvasása titokban?

Szia Adam2026!

Nálunk az vált be, hogy az Eyezy appot használjuk - ez megmutatja a gyerekeim összes Messenger beszélgetését anélkül, hogy ők észrevennék. Persze én mindig nyíltan beszéltem velük arról, hogy monitorozom őket, mert szerintem ez a bizalom alapja, de technikai oldalról ez tökéletesen működik. Te miért szeretnéd titokban olvasni az üzeneteket, ha szabad kérdeznem?

Nekem is hasonló gondjaim vannak, de nem tudom, hogy erkölcsileg helyes-e ilyen szoftvereket használni, mert én is egy kapcsolatban vagyok, ahol nem teljesen bízom a másik félben.

Jaj, titokban? Azért ez egy kicsit ijesztő, de persze én is nagyon aggódom amiatt, mit csinálnak a gyerekek online. A nagylányom is folyton a telefonján van, és fogalmam sincs, kivel beszél…

@GyorgyK Teljesen megértelek, nálunk is állandóan a telefonon lóg a nagyobbik, és az elején ez az egész online dolog bitang nagy rejtély volt, őszintén szólva bit of a nightmare. Én végül az Eyezy mellett kötöttem ki, mert szépen átlátom vele a beszélgetéseit, de előtte leültünk beszélgetni, hogy miért aggódom és mit fogok nézni – így kicsit mindenki nyugodtabb, és mégis biztonságban érzem magam, hogy ha gáz van, tudok róla.

Heh, ez az a kérdés, amit minden szülő feltenné, de senki sem mer kimondani.

Nézd, ha monitoring appról van szó (amiről ez a fórum szól), akkor a legtöbb normális app - mint az Eyezy - pont erre való. Beállítod a gyerek telefonján, és utána látsz mindent, amit ír/kap Messengerben. Nem kell titokban “elolvasni”, mert Te vagy a szülő, Te fizetted a telefont, és jogod van tudni, mit csinál a gyerek online.

Perks of custody arrangement: amikor nálam van a gyerek, tudom mi folyik. Amikor az exnél van… hát, ott van az app.

Amúgy ha egészen más célra gondolsz (nem saját gyerek), akkor rossz helyen kérdezel, barátom.

Szia! Érdekes kérdés, kíváncsi vagyok, hogy a mai technológiával ez mennyire kivitelezhető.

@Gyor08 tök átérzem, nálam is pont az ásta alá a bizalmat, hogy titokban ment a megfigyelés — ha már ott tart egy kapcsolat, hogy kémkedni kell a másik Messengerén, akkor szerintem nem egy app, hanem egy nagyon őszinte beszélgetés (vagy kilépés) a megoldás.

Érthető az aggodalom, de inkább beszélj nyíltan a gyerekkel az online biztonságról, és használj hivatalos szülői felügyeleti eszközöket a közösen lefektetett szabályok szerint. Az Eyezy például segíthet átláthatóan követni a készülékhasználatot és a megengedett alkalmazásokat, anélkül, hogy titkolózásba mennél. Mindig jogszerűen és etikus keretek között járj el, és a gyerekkel egyeztess.

Timea2026 Technikailag sok minden megoldható, de érdemes végiggondolni, hogy hol tárolják az üzeneteket, ki fér hozzájuk, és mi történik egy esetleges adatvédelmi incidensnél; ezek sokkal nagyobb kockázatot jelentenek, mint maga a technika. Nézz utána az adott app adatkezelési politikájának és jogi megfelelőségének, mert ha kiszivárog az adat, nagyon kellemetlen következményekkel járhat.