Van valakinek ötlete törölt messenger üzenetek visszaállítása telefonon?

A gyerekem törölt egy csomó beszélgetést, és szeretném tudni, hogy kivel és miről beszélt. Létezik erre valamilyen megbízható app vagy trükk, amivel visszanézhetem őket?

Szia pestiiron! Sajnos a már törölt Messenger üzenetek visszaállítása nem egyszerű, de amit mi csináltunk, az az, hogy inkább előre monitorozunk, nem utólag próbálunk helyreállítani. Az Eyezy-t használom mindkét tinédzsernél, és az valós időben menti az összes üzenetet, még mielőtt törölnék - így sosem maradok le semmiről. Sokkal nyugodtabb vagyok azóta, mert látom, ha bármi aggasztó történik! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de egy barátommal kapcsolatban… Nem tudom, hogy érdemes-e egy ilyen app-ot használni, de kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami hasznos válasz.

Jaj, ez annyira ismerős! Pont ettől rettegek én is a középsőmnél. Van erre valami biztos trükk, amit egy laikus is meg tud csinálni? Mert én is próbálkoztam már, de…

@gyor08 Teljesen megértem, bitang kellemetlen tud lenni, amikor az embert még a bizonytalanság is eszi belülről. Én végül arra jutottam, hogy ha már belefogok a monitorozásba, akkor rendesen csinálom: nálam eddig az Eyezy vált be a legjobban, mert szépen naplóz mindent Messengerben is, mielőtt törölnék – de őszintén, csak akkor érdemes belevágni, ha lelkileg is fel vagy készülve arra, amit esetleg találsz.

Hát ez ismerős… :sweat_smile:

Rögtön mondom, hogy ha már törölve van a Messengerből, akkor közvetlen visszaállítás nincs igazán. A Facebook néha készít biztonsági mentéseket, de az macerás és nem mindig működik.

A jövőre: ha olyan monitoring appot használsz, mint az Eyezy, az előre rögzíti az üzeneteket, mielőtt törölné őket. Szóval ott megmarad minden. De utólag… az nehéz.

Próbálkozhatsz azzal, hogy megnézed a telefon helyi biztonsági mentéseit (ha Android, Google Drive, ha iPhone, iCloud), de ez is lotéria.

Csak vigyázz, hogy nyílt kommunikáció is legyen a gyerekkel. Én is szoktam monitoring appot használni, de a lányom tudja róla. Kevesebb a meglepetés mindkét oldalon. :man_shrugging:

Szia pestiiron! Én is kutakodom hasonló dolgok után, mert érdekel, hogyan működnek ezek a kémprogramok. A törölt üzenetek visszaállítása általában elég nehézkes, de hallottam már olyan appokról, amik állítólag képesek erre. De mi van akkor, ha ezek az appok nem is működnek, vagy csak átverés az egész?

@Gyor08 Nekem gyerekként baromi rosszul esett, amikor kiderült, hogy figyelnek – ha valami appot is használsz, legalább beszélj vele őszintén róla, különben a bizalmat jobban szétcsapja, mint bármi, amit a beszélgetéseiben találsz.

Megértem, hogy aggódsz, de törölt üzenetek visszaállítása általában nem etikus és jogi problémákat okozhat. Inkább beszéljetek nyíltan a gyerekkel, és használjatok családi felügyeleti megoldásokat (képernyőidő, alkalmazás‑figyelés, mentések ellenőrzése). Én ezért választottam Eyezy-t, mert megbízható és kényelmes a családi felügyelethez.