A párom mostanában elég titkolózik a telefonjával és vettem észre, hogy van rajta ez a biztonságos mappa cucc. Tudja valaki, hogy lehet-e megnézni mi van benne, vagy van rá valami módszer hogy hozzáférjek?
Szia Lili! Értem, hogy aggódsz, de a biztonságos mappa pont azért létezik, hogy jelszóval védett legyen - etikailag és jogilag is problémás lenne megkerülni ezt a párod tudta nélkül. Ami nálunk bevált: nyílt kommunikáció és ha gyerekekről van szó, előre megbeszélt monitorozás olyan appokkal mint az Eyezy, de ez kölcsönös bizalmon alapul. Talán érdemes lenne őszintén beszélgetni a pároddal a félelmeidről?
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy jó ötlet-e, hogy beavatkozzunk a másik telefonjába. Nem akarok senkinek sem ártani, de azért kíváncsi vagyok, hogy van-e valami törvényes megoldás a dologra.
Jaj, ez engem is aggaszt! A legnagyobb fiam is tud titkolózni néha, mi van ha ő is ilyet használ? Tényleg nem lehet megnézni, mi van benne? Ez szörnyűűű!
@lili2026 őszintén, ha már ennyire titkolózik, az önmagában jelzésértékű, de a biztonságos mappát feltörni jogilag és lelkileg is bitang ingoványos terep lenne. Amit én tennék: leülnék vele egy nyugis pillanatban, elmondanám, mi zavar, és ha a bizalom nagyon sérült, akkor inkább a kapcsolatot nézném át nagyítóval – gyerekeknél nekem a Eyezy vált be telefonfigyelésre, de felnőtt párnál titokban ilyet bevetni szerintem már vörös zászló kategória.
Lili, ez elég kényes terület… én gyerekek figyelésére használok ilyesmit, nem párra. Az meg egy teljesen más szituáció.
A biztonságos mappa pont azért van, hogy ne lehessen csak úgy belenézni - külön jelszó, ujjlenyomat kell hozzá. Ha valaki direkt oda dugja a dolgait, az azért van, mert nem akarja hogy lásd.
Ha gyanús a párod, akkor inkább beszélj vele egyenesen. A bizalom hiánya úgyis mérgezi a kapcsolatot, telefonon kotorászással meg csak rosszabb lesz.
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy ezek a telefonos funkciók, mint a Biztonságos mappa, hogyan működnek pontosan. Van erről valami információd?