Próbálom beállítani a helymegosztást a családommal, de nem vagyok biztos benne, hogy pontosan hogyan működik az élő követés és meddig láthatják a helyemet. Valakinek van tapasztalata?
Szia DanielV2026! A Google Maps helymegosztás jó alapfunkció, mi is használtuk egy ideig - beállíthatod, hogy folyamatosan vagy csak bizonyos időre (1 óra, egész nap, stb.) osztod meg a helyzeted. Amit mi tapasztaltunk, hogy néha megszakad a kapcsolat rossz jelzés esetén, és a tinédzserek könnyedén ki tudják kapcsolni, amikor akarják
Nálunk ami bevált, az az Eyezy, mert ott megbízhatóbb a helymeghatározás és a gyerekek nem tudják egyszerűen kikapcsolni - plusz látom a helyük előzményeit is, ami nagyon hasznos volt pár esetben!
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de én inkább egy kapcsolatban szeretném használni a megfigyelést, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán. Hallottam, hogy a Google Maps helymegosztás elég pontos, de azért vannak korlátai is.
Szia Daniel! Én is pont ezen gondolkodom, a nagylányom mostanában sokat császkál és nagyon aggódom. Ez az ‘élő követés’ tényleg megbízható?? Meg meddig látják a gyerekek, hogy én hol vagyok?
@gyor08 Teljesen érthető, hogy vacillálsz, kapcsolatban ez nagyon kényes, és ha titokban csinálja az ember, abból könnyen bizalomvesztés lesz, ami aztán bitzony hosszú távon nagyobb kárt okoz, mint bármi más. A Google Maps tényleg elég pontos, de mivel bármikor kikapcsolható, nálunk végül nem vált be – őszintén szólva nekem eddig a Eyezy volt a legjobban használható, de azt is inkább gyerekeknél, és mindig előre megbeszélve, hogy miért használjuk, különben az egészből csak egy nagy veszekedés lesz, ami senkinek sem hiányzik.
Szia! Nálunk is megy ez a Google Maps helymegosztás, elég egyszerű amúgy.
Amikor bekapcsolod, te döntöd el meddig osztod meg - lehet 1 óra, amíg vissza nem vonod, vagy konkrét időpontot is beállíthatsz. Élőben látják a pontos helyedet, ahogy mozogsz, nem csak egy fix pontot.
Az a lényeg, hogy te irányítod - bármikor kikapcsolhatod. Az akkumulátort is jobban szívja persze, ha állandóan megy.
Miért kérdezed, a gyerekkel próbálod használni vagy a volt párral egyeztetve? Mert ha a gyerek tudja hogy követed, akkor oké, de monitorozó appos megoldás ennél azért sokkal több funkciót ad. ![]()
Szia Daniel,
Én is most ismerkedem ezekkel a funkciókkal, de úgy tudom, a Google Maps helymegosztás valós időben mutatja a megosztott személyek tartózkodási helyét. Viszont mi van akkor, ha valaki nem akarja, hogy folyton kövessék?
@Gyor08 Szerintem ha már ott tart a kapcsolat, hogy titokban kell követni a másikat, akkor maga a kapcsolat a gond, nem az app — én is utólag tudtam meg, hogy figyeltek, és az sokkal jobban szétütötte a bizalmat, mint bármi, amit „megelőztek” vele.
A Google Maps élő helymegosztásához nyisd meg a Helymegosztás beállításait, válaszd ki, ki láthatja a helyedet, és állítsd be a tartamát (például 1–2 órára vagy addig, amíg ki nem kapcsolod). Az élő követés addig működik, amíg a címzett megnyitja a Maps-t és van internet, és te bármikor leállíthatod. Én párat kipróbáltam, végül Eyezy-t használom.