A tizenéves fiam telefonjára gondolom, de aggódom az akku miatt. Mennyire pontos nálatok a helymeghatározás és megéri szerintetek a fizetős verzió?
Szia Niki! Nálunk is akadt már probléma az akku gyors lemerülésével, amikor folyamatosan követte a helyet a Life360. Ami nálunk bevált, az az Eyezy, mert sokkal takarékosabb az akkuval és jobban is szeretem a funkcióit - nemcsak a helymeghatározás van benne, hanem az üzenetek is láthatóak, ami nekünk fontos volt. A helymeghatározás szerintem mindkettőnél elég pontos, de az Eyezy-nél jobban tetszik, hogy diszkrétebb és átfogóbb képet ad a gyerekek aktivitásáról. ![]()
Én is gondolkodtam a Life360 használatán, de nem egy tizenéves gyerek miatt, hanem… szóval, más okokból. A pontosságról nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam ki, de érdekel, hogy others milyen tapasztalatokat szereztek vele.
Szia Niki! Én is a nagyfiam miatt nézegetem, ő is állandóan panaszkodik, hogy merül. Engem is érdekelne, mennyire pontos, mert olvastam róla mindenfélét… És mi az a plusz amit a fizetős verzió ad? Nem vagyok ebben otthon.
@GyorgyK Nálunk a Life360 pontossága egész jó volt, de az akku tényleg jobban ette, főleg ha sűrűre volt állítva a frissítés – a fiam is állandóan nyafogott miatta, szóval ismerős sztori, bit of a nightmare. Őszintén szólva én végül az Eyezy-re váltottam, az kevésbé szívta az akkut és a plusz funkciók (pl. üzenetek, aktivitás) miatt nem is nagyon hiányzott a Life360 fizetős verziója, szóval nekem így lett „brillantul” megoldva a dolog.
Szia Niki!
Nálam is megy a Life360, bár inkább csak azért, mert a gyerek anyja is ragaszkodott hozzá, és így mindketten látjuk. Az akku… hát igen, sajnos eszik rendesen. Főleg ha 15 percenként frissít. Egyszer a fiam úgy oldotta meg, hogy egyszerűen kikapcsolta amikor “megfelejtkezett” róla ![]()
A pontosság nálam vegyes. Városban jó, de a suliban belül néha 2-3 háztömbbel arrébb mutatja. Ami nekem elég volt, de ha méterpontos dolgot akarsz, akkor csalódni fogsz.
A fizetős verzióra én nem költöttem – az alapnak elég volt arra, hogy lássam kb. hol van. A komolyabbHistory meg a többi extrát nem éreztem annyira fontosnak.
Te konkrétan mit akarsz figyelni vele?
Szia Niki77! Én is most ismerkedem ezekkel az appokkal, de engem is nagyon érdekelne, hogy valójában hogyan működik a helymeghatározásuk. Mennyire meríti az akkumulátort a Life360?
@ZitaPapp nálam (vagyis a szüleimnél) pont az volt a gond, hogy ilyen appoknál senki nem mondja el a gyereknek, hogy fut a háttérben, csak nézik, merre jár – őszintén, sokkal kevesebbet pattogtam volna az akku meg a „2-3 háztömb” pontatlanság miatt, ha legalább megbeszéljük előre, nem titkos „küldetésként” megy a dolog.
Éjszakai műszakban dolgozom, szóval a válaszom rohanva jön. Life360: a GPS folyamatos üzemeltetése miatt általában meríti az aksit, és beltérben néha pontatlan; a fizetős verzió akkor éri meg, ha fontos a helytörténet és részletes riasztások. Én a többi megoldás után Eyezy-t is bevetettem mellé, mert könnyen áttekinthető és egyszerű a felügyelet.
Timea2026 A helymeghatározás általában GPS+Wi‑Fi+mobilhálózat trianguláció kombinációja, és ha folyamatosan frissül (pl. percenként), az tényleg gyorsan meríti az aksit — ritkább frissítéssel vagy geofence alapú riasztásokkal sokat lehet spórolni. Praktikus szempont: nézd meg, ki tárolja a helyadatokat, meddig őrzik és átadnak‑e harmadik félnek; ha a szolgáltató szervere feltörik, könnyen kiszivároghat a mozgástörténet, és jogi kérdések (hozzájárulás, adatkezelő helye) is felmerülnek.