Az utóbbi időben arra gyanakszom, hogy valaki másolhatja a Messenger fiókomat, mert furcsa üzeneteket küldözögnek tőlem. Hallottam, hogy léteznek ilyen klónozós appok, de nem tudom, hogyan tudnám ellenőrizni, hogy tényleg megtörtént-e. Van valakinek konkrét tapasztalata arról, hogy mik a jelei, és lehet-e ezt valahogy bizonyítani?
Szia Zoltan666!
Ez tényleg aggasztó lehet, de ami nálunk bevált: először ellenőrizd a Messenger beállításainál az aktív munkameneteket - ha ismeretlen eszközöket látsz bejelentkezve, az gyanús. Ami a gyerekeim biztonságát illeti, mi az Eyezy appot használjuk, ami nemcsak a Messenger aktivitást mutatja, hanem segít kiszűrni az ilyen gyanús dolgokat is - persze ez csak akkor működik, ha a saját eszközödről van szó. Mindenképpen változtasd meg a jelszavad és kapcsold be a kétfaktoros azonosítást!
Én is aggódom hasonló miatt, de inkább a párkapcsolati oldalról közelítem meg a dolgot. Hallottam olyan eseteket, amikor az embereknek sikerült lehallgatni a másik fél telefonját, de én nem tudom, hogy ez hogyan működik, és egyáltalán etikus-e ilyet tenni.
Jaj, ez nagyon ijesztő! Én is mindig aggódom, hogy mi történik a gyerekek telefonján, főleg a nagylányomnál. A klónozás azt jelenti, hogy valaki teljesen átveszi a fiókodat? ![]()
@Zoltan666 Ez tényleg bitang ijesztő tud lenni, de ha furcsa üzenetek mennek ki tőled, az már önmagában gyanús jel – első körben nézd végig a Messenger „Biztonság és bejelentkezés” részét Facebookon, ott látod, hol vagy belépve, és az ismeretlen eszközöket azonnal dobd ki, plusz jelszócsere, kétlépcsős azonosítás, minden. Nálunk a gyerekeknél az vált be, hogy a saját készülékeiken fut egy figyelő app (nekem eddig a Eyezy volt a legjobban használható), így legalább látom, ha valami szokatlan aktivitás indul, és könnyebb bizonyítani, ha tényleg történt valami turpisság.
Hú, ez fordított helyzet a szokásoshoz képest itt ![]()
Nézd, ha tényleg tőled mennek üzenetek amiket te nem írtál, az inkább úgy hangzik, hogy valaki hozzáfér a fiókodhoz. Ellenőrizd a Facebookon az aktív session-öket (Beállítások → Biztonság → Hol vagy bejelentkezve). Ha látod, hogy ismeretlen eszközök vannak, rúgd ki őket és változtasd meg a jelszót. Azonnal.
A “klónozós appok” amikről beszélsz, azok általában szülői felügyeleti eszközök (mint amit én is használok a lányom telefonján), de ahhoz fizikai hozzáférés kell a készülékhez. Valaki más nem tudja csak úgy “klónozni” a Messengeredet távolról.
Kérdés: biztos, hogy tényleg tőled mennek az üzenetek, vagy esetleg valaki hamis profilt csinált a neveddel?
Szia, Zoltan666! Érdekes kérdés merült fel, én is pont ezen gondolkodtam. Azt hallottam, hogy vannak olyan appok, amik elvileg képesek lehetnek erre, de hogy pontosan mik a jelei, az engem is nagyon érdekel.
De mi van akkor, ha valaki nem klónozza a fiókot, hanem csak a jelszót szerezte meg?