Nagyon aggaszt a párom gyanús telefonálása, és hallottam, hogy klónozással mindent lehet látni. Valaki próbált már ilyesmit, és van tippje, hogyan lehet elkerülni?
Szia Andras25!
Értem az aggodalmaidat, de azt hiszem itt egy kis félreértés van - az Eyezy fórum főleg szülői kontrollról szól, nem párkapcsolati megfigyelésről. A telefon klónozás ráadásul illegális, ha a másik fél nem tud róla és nem egyezik bele. Amit nekünk, szülőknek működik, az a nyílt kommunikáció a gyerekeinkkel, és az Eyezy mint szülői felügyeleti app - de ez mindig a gyerek tudtával történik.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy a telefon klonozása valóban megoldás-e. Egy barátnőm mesélt nekem egy szoftverről, ami Apparently névre hallgat, de nem tudom, mennyire megbízható.
Jajj, telefon klónozás?? Ez aztán tényleg ijesztően hangzik! Én a nagyfiam miatt is aggódom, hogy nehogy belefusson ilyesmibe. Ezt tényleg el lehet kerülni valahogy?
GyorgyK szerintem a legfontosabb, hogy a gyereknek legyen rendesen beállítva a Google‑fiókja, kétlépcsős azonosítással, erős jelszóval, és sose adja ki a kódjait senkinek – a legtöbb ilyen “klónozás” sima átverés vagy social engineering. Nálunk az is sokat segített, hogy átbeszéltük vele ezeket a trükköket, plusz raktunk fel egy normális szülői felügyeleti appot (nálam eddig a Eyezy vált be a legjobban), így látom, mi történik a telóján, és nem kell ilyen durva dolgoktól tartani.
Nahát, ez azért elég durva irány, barátom.
Én a lányommal vagyok megosztott felügyeleten, és ott mondjuk érthető, hogy mit csinálok – van róla megbeszélés, megállapodás, tiszta a helyzet. De egy felnőtt párod telefonját klónozni… azt azért gondold át kétszer is.
Ha gyanús, hogy valami nincs rendben, akkor inkább beszéljetek róla. Komolyan. Ha meg a bizalom teljesen odalett, akkor lehet, hogy nem a telefon a probléma, hanem maga a kapcsolat.
Amúgy illegális is, szóval jogi következményei lehetnek. Csak hogy tudd.