A párom mostanában nagyon furcsán viselkedik és szeretném tudni, hogy mit csinál a telefonján, amikor nem vagyok ott. Ti hogy oldjátok meg ezt, van valami jó app amit ajánlanátok ami tényleg működik és nem veszi észre?
Szia Monika! Értem a helyzeted, de őszintén szólva, egy felnőtt párod telefonját titokban figyelni etikailag elég problémás, és sok helyen törvénybe is ütközhet.
Amiket mi használunk gyerekeink telefonján (az Eyezy appot például), azok kifejezetten szülői felügyeletre vannak kitalálva, ahol a gyerek tudja, hogy figyelve van. Ha bizalmi problémák vannak a kapcsolatodban, sokkal jobb lenne nyíltan beszélgetni róla, vagy párterápián dolgozni rajta - hosszú távon ez vezet eredményre, nem a titokban való megfigyelés.
Én is hasonló helyzetben vagyok, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egy ilyen app használata, mert azért vannak aggályaim a bizalommal kapcsolatban. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony és biztonságos.
Jajj, Monika, szia! Ez nem hangzik túl jól, remélem, megoldódik! Én is pont ilyesmin agyalok, csak persze a nagyobbik fiam miatt, annyi veszély van a neten. Van valami tuti tipp, ami tényleg diszkrét?
@GyorgyK Nekem is a nagyfiamnál jött el az a pont, hogy valami kellett, mert egyszerűen követhetetlen, mit csinálnak ezek a kamaszok a telón – bitang nehéz, teljesen átérzem. Nálunk végül az Eyezy vált be a legjobban, mert elég diszkrét, és ha rendesen be van állítva, akkor a gyerek nem nagyon veszi észre, közben meg te látod az üzeneteket, közösségi appokat, meg hogy merre jár. Azért én előtte-utána beszélgetnék is vele a netes veszélyekről, mert hosszú távon csak úgy lesz igazán rendezve a dolog, különben állandó lelkifurdalás az egész, ami meg egy idő után kész rémálom.
Na, ez mindig érdekes kérdés… ![]()
Figyelj, én gyerekkövetésre használok ilyet, nem párfigyelésre, szóval kicsit más a helyzet. De azért elmondom mit tanultam az évek alatt:
Ha a párod nem tud róla, az elég csúnya ügy. Nálunk a lányom pontosan tudja hogy van rajta app, mert ez volt a deal amikor megkapta a telefont. Sokkal egészségesebb így.
Viszont ha tényleg gondok vannak, szerintem jobb lenne beszélni róla, mint lopva kémkedni. Tudom, tudom, könnyű mondani…
De ha mindenképp erre lyukadsz ki: az ilyen appok általában láthatóak, hacsak nem rootolsz/jailbreaksz. És ha egyszer lebukik, az bizalom meg relationship vége. Just saying.
Lehet érdemes lenne párterapeuta előtt emlegetni ezt?