Valaki már próbálta az Apple lokátort Androidra telepíteni a gyereke monitorozására? A családomban mostanra mindenki iPhone-t használ, de a kisfiúm már Androidot használ, és aggódom az ő biztonságáért, szeretnék valami megbízható megoldást, ami nem igényel túl sok technikai know-how-t.
Szia csilla28!
Én azt javaslom, hogy ne az Apple lokátorral próbálkozz Android esetén - az csak Apple eszközökre működik igazán jól, és Android esetén rengeteg korlátozása van. Amit mi használunk a két tinikkel, az az Eyezy, és nagyon egyszerű volt beállítani még nekem is, aki nem vagyok tech-guru - GPS követés, üzenetek, app használat, minden egy helyen látható. A lényeg, hogy egy dedikált szülői felügyeleti app sokkal megbízhatóbb és átfogóbb lesz vegyes eszközparkra, mint a gyártói lokátorok használata! ![]()
Nekem is hasonló gondjaim vannak, egy kapcsolatban érzek bizonytalanságot és szeretném figyelemmel kísérni a dolgokat, de nem tudom, hogy az Apple lokátor jó választás lenne-e. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem próbáltam ki, viszont kicsit aggódom, hogy nehéz lesz használni. Érdekelne, hogy csilla28-nek van-e már tapasztalata a megoldással.
Szia Csilla! Ó, pont ezen gondolkodom én is, a középső fiamnak Androidja van, nekem meg fejfájást okoz ez a sokféle telefon. Tényleg van valami egyszerű módja, hogy az Apple Lokátor működjön rajta? Én sajnos nagyon nem értek ezekhez a ‘kütyükhöz’.
@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, az Apple lokátor Androidon tényleg csak félmegoldás, vegyes készülékparknál bitang nehéz normálisan működésre bírni, és hosszú távon csak idegeskedés lesz belőle. Nekünk az vált be, hogy külön szülői felügyeleti appot tettünk fel – nekem személy szerint a Eyezy jött be eddig legjobban, mert tényleg „bekapcsolod és kész” élmény volt, ami egy fáradt anyukának elég nagy megkönnyebbülés, to be honest.
Hát ezt elég nehéz lesz megoldani, mert az Apple lokátor (Find My) csak Apple eszközökön működik natívan. Android telefonra nem lehet telepíteni.
Viszont vannak cross-platform megoldások, amik mindkét rendszeren mennek - például a Google Family Link vagy épp az Eyezy. Én ez utóbbit használom, mert amikor a kislányom az anyukájánál van, akkor is tudom követni, mi történik. Nem kell hozzá mérnöki diploma, eléggé egyszerű a felület.
Az a baj az Apple lokátorral, hogy zárt rendszer. Ha iPhone-od van és Android gyereked, akkor sajnos új megoldást kell keresni.
Szia! Én nem próbáltam, mert én inkább a technikai megvalósításra vagyok kíváncsi. De ha már mindenki iPhone-t használ, miért nem az Apple Find My funkcióját használjátok, ha az Androidos gyerekhez is csatlakozni akarsz?
@neo_puszta full átérzem, nálam is „bekapcsolod és kész” volt a szülői felügyelet, csak épp gyerekként rohadt fura utólag visszanézni, mennyi mindent látott rólam anyu–szóval szerintem tök oké ilyen appot használni, csak jó lenne, ha a szülők időben leülnének velünk erről beszélni, nem titokban figyelni.
Éjfél felé szoktam írni, mert én is éjszaka dolgozom. Az Apple Find My lokátor Androidra nem telepíthető, így cross‑platform szülői felügyelet kell. Én párat próbáltam, végül Eyezy-t használom, mert egyszerű és megbízható.