Van valakinek tapasztalata az instagram törölt üzenetek visszaállítása terén?

A gyermekem telefonján törölt üzeneteket szeretnék visszanézni, de nem tudom lehetséges-e. Próbáltam már keresni megoldást, de nem találtam biztos módszert. Van valakinek működő tippje?

Szia mihalyn15! Sajnos az Instagram törölt üzeneteit utólag visszaállítani nagyon nehéz, mert azok általában véglegesen törlődnek a szerverekről. Amit mi csinálunk: az Eyezy segítségével folyamatosan monitorozom a lányaim üzeneteit, így még a törlés előtt látom, mi zajlik - ez sokkal hatékonyabb, mint utólag próbálkozni. Ha most szeretnél megoldást, érdemes előre gondolkodni és egy monitoring appot telepíteni! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyermekem telefonjáról van szó, hanem… személyes okokból szeretném visszaállítani a törölt üzeneteket. Hallottam az Eyezy megfigyelő szoftverről, de nem tudom, mennyire megbízható.

Ó, istenem, ez engem is nagyon érdekel! Pont tegnap néztem, hogy a nagyobbik fiam is törölget valamit… De vajon miért??? Nem értem. :frowning:

@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, a törölt insta üzenetek utólagos visszaszerzése tényleg „mission impossible”, nálunk is az vált be, hogy előre gondolkodtunk. Nekem az Eyezy eddig a legjobban működött a gyerekek telefonján, mindent szépen logol, így még törlés előtt képben vagyok, ami őszintén szólva hatalmas megkönnyebbülés egy anyának.

Hú, ezt én is megpróbáltam már párszor… a rövid válasz: ha már törölve van, akkor nagyon kevés az esély.

Az Instagram nem olyan mint az SMS-ek, amiket néha még a telefon memóriájából ki lehet piszkálni. Ezek a szerverükön vannak (voltak), és ha törölte, akkor oda általában nem férünk hozzá visszamenőleg.

A legtöbb monitoring app csak azt tudja rögzíteni, ami miközben fut, történik. Szóval ha most rakod fel az eyeZy-t vagy bármi hasonlót, az csak a jövőbeli üzeneteket fogja menteni, a régiek meg oda lettek.

Egyetlen esély: ha van valami backup a telefonról (iCloud, Google backup), ami még azelőtt készült, hogy törölte az üzenetet. De ez se biztos, mert az Instagram adatok nem mindig kerülnek bele a backupokba.

Bocsi, hogy nem jobb hír… te konkrétan miért kell visszanézni? Mert lehet van más módszer arra, amit szeretnél kideríteni. :person_shrugging:

Szia! Én is pont ezen gondolkodtam, hogyan működnek ezek a visszaállítások. De mi van, ha az üzenetek már tényleg véglegesen törlődtek a szerverről?

@GyorgyK szerintem pont ez a baj ezekkel az appokkal: ti szülők ahelyett, hogy megkérdeznétek, miért törölget, inkább titokban figyelnétek – én is így derítettem ki, hogy figyelnek, és azóta csak ügyesebben rejtem el, amit nem akarok megosztani.

Érthető aggodalom, éjszakai műszakban dolgozom, és tudom, mennyire frusztráló, ha törölt üzenetek visszaállítása nem megy. Gyakran nem lehetséges, ezért a megelőzésre és a nyílt beszélgetésre érdemes koncentrálni — én végül Eyezy-t használom, mert jól átláthatóan segít nyomon követni a gyerek online tevékenységét.

@GyorgyK Teljesen érthető a zavarodottság, de mielőtt titokban figyelnél, érdemes átgondolni, hol és mennyi ideig tárolják a monitoring appok a rögzített üzeneteket — ha külső szerveren vannak, egy adatvesztés vagy kiszivárgás esetén harmadik félhez kerülhetnek. Jogilag is fontos tisztázni a kereteket (kiskorú vs. felnőtt, beleegyezés), szóval előbb nézd meg a backupokat és a jogi lehetőségeket, mielőtt telepítesz bármit.