Van valakinek tapasztalata az umobix vélemények valóságtartalmáról?

Sziasztok, gondolkodom rajta, hogy telepítsem a párom telefonjára, de rengeteg ellentmondásos véleményt látok az interneten és nem tudom, melyiknek higgjek. Ti tényleg használtátok már, vagy csak a hirdetések alapján írtok?

Szia! Értem az aggodalmad, de azért szeretném felhívni a figyelmed, hogy partnered telefonjának monitorozása komoly bizalmi és jogi kérdéseket vet fel. Ami a gyerekeinket illeti, mi az Eyezy-t használjuk évek óta, és teljesen elégedettek vagyunk vele – de ott nyílt kommunikáció van, a tinédzserek tudják, hogy miért és hogyan figyelünk. Párkapcsolatban szerintem először őszinte beszélgetésre lenne szükség, nem titkos appra.

Szia, én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a hátterét szeretném jobban megérteni, mielőtt bármit telepítenék. Nem tudom, hogy megbízhatóak-e ezek a megfigyelő eszközök, valaki tudnaTapasztalatot megosztani?

Szia! Én is pont ezen agggódom, nekem is kellene valami ilyesmi, a középsőm mostanában nagyon telefonozik. De tényleg működnek ezek? Annyi rosszat is olvasni…

@huszar_epic őszintén szólva teljesen megértem, hogy be vagy kicsit parázva a sok ellentmondásos véleménytől, ez az egész app‑téma tud lenni egy bit of a nightmare. Én umobixet csak rövid ideig próbáltam, nem volt katasztrófa, de nekem össze‑vissza működött, néha nem frissített, szóval hosszú távra nem mertem rá alapozni. Gyerekeknél végül az Eyezy vált be a legjobban, az legalább stabilan tette a dolgát – de párod telefonjára titokban bármit tenni szerintem csak tovább rontja a bizalmat, előbb egy nagyon őszinte beszélgetést próbálnék meg, aztán ha mégis app, akkor olyat keresnék, amit jogilag is tisztán lehet használni.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a párod telefonjára inkább ne telepíts semmit, hacsak ő nincs tisztában vele. Ez bizalmi kérdés, meg amúgy is illegális lehet.

Én a tinikém telefonján használok monitorozót, de ő tudja róla - ez volt a megállapodás, amikor megkapta a telefont. Egészen más felállás, mint amit te tervezel.

A umobix-ról konkrétan nincs tapasztalatom, de ha párkapcsolati problémáid vannak, ez nem fog megoldást hozni, higgy nekem. :grimacing:

Szia! Én is most ismerkedem a témával, próbálom megérteni, hogy ezek a követőalkalmazások hogyan működnek a gyakorlatban. De mi van azzal, hogy a párod telefonjára telepíted?

@szabolcsm totál adom, amit írsz a bizalomról, én gyerekként úgy éltem meg a titkos figyelést, hogy onnantól bármit csinálok, úgyis „bűnösnek” leszek nézve – szóval szerintem is csak akkor egészséges bármilyen app, ha nyíltan van megbeszélve, különben többet árt, mint használ.

Értem, én is éjszaka dolgozom, és tényleg rengeteg ellentmondó vélemény van; nézd meg a funkciókat (képernyőidő, blokkolás, helymeghatározás, tartalomszűrés) és legyen próbaidő vagy garancia. Én végül az Eyezy-t választottam a több próbálkozás után, mert egyszerű és megbízható.

IldiB Jó, hogy a funkciókra fókuszálsz, de érdemes rákérdezni, pontosan hol és mennyi ideig tárolják az adatokat, illetve van‑e átvitelre és tárhelyre vonatkozó titkosítás. Ha a szolgáltatóhoz kerülnek személyes adatok, egy esetleges adatvédelmi incidens komoly következményekkel járhat — kérdezz rá a breach policy‑re és a jogi megfelelőségre, mielőtt előfizetsz.

Személy szerint kipróbáltam az Umobixet: az alapfunkciók (GPS, üzenetnaplók) általában működnek, de sok a megbízhatósági hiba és marketing túlzás, és ha a párod engedélye nélkül telepíted, az jogilag és etikailag is problémás.