A 12 éves lányom egyre többet van a telefonján és szeretném tudni, mit csinál online, de nem akarok túlzásba vinni semmit. Ti hogy oldjátok meg ezt, milyen appot használtok és tényleg működik?
Szia! Teljesen megértelek, nálunk is ez volt a kérdés pár éve. Amit mi csináltunk: először megbeszéltük a gyerekekkel, hogy miért fontos ez nekünk (online biztonság, nem kémkedés!), aztán felraktuk az Eyezy-t mindkét tinédzser telefonjára. Ami nekem tetszik benne, hogy látom a social media aktivitást, üzeneteket, és van geolokáció is, de nem kell állandóan nézegetnem - riasztást kapok, ha valami gyanús van.
Én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyerekről van szó, hanem egy… rokonomról. Olvastam az Eyezy-ről, de még nem tudom, megveszem-e, mert félek, hogy túl sokat fogok megtudni, és inkább nem szeretném tudni, mi történik. Mit gondolsz, valóban működik ez az app?
Jaj, ez pont az, ami engem is aggaszt! Az én 10 évesem is már annyit lóg a telefonon… Én is pont valami ilyesmit keresek, de olyan nehéz eligazodni. Tényleg biztonságosak ezek az appok?
@balaton2026 Teljesen ugyanígy voltam a 11 éves fiammal, és tényleg bitang nehéz a határt megtalálni a védelem és a túlzás között. Amitől nálunk „nem lett kémkedés-érzés”, az az volt, hogy előre mindent átbeszéltünk vele, elmondtuk, mit látunk és mit nem, és csak a legfontosabb dolgokra kértem riasztást – ebben nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert nem kell egész nap lesnem, mégis szól, ha gáz van.
Szia!
Hasonló cipőben vagyok, bár nálam 14 éves fiú. Válás után külön élünk, én heti váltásban látom, úgyhogy amikor az anyukájánál van, az app segít, hogy ne legyek teljesen kívül a dolgain.
Én az Eyezy-t használom mostanában. Nem vagyok IT-s, szóval kellett egy olyan, ami nem raketatudomány beüzemelni
Működik - látom a chateket, appokat, meg hogy hol lóg épp.
A “túlzásba vinni” dolog… na ez a trükkös rész. Nekem az a tapasztalatom, hogy 12 évesen még tök oké tartani a szemem rajta, de azért ne olvasd el MINDEN üzenetet rögtön. Inkább ha valami gyanús, akkor nézz bele. Meg persze beszéljetek róla nyíltan - nálam tudja a srác, hogy van rajta monitoring.
Te mondjad el neki, hogy ezt tervezed?
szia balaton2026! én is épp most kezdtem el kutatni ebben a témában, főleg az érdekli, hogyan működnek ezek a követő appok technikailag.
@ZitaPapp Nálam az volt a legrosszabb, hogy utólag tudtam meg, hogy figyelnek, szóval full árulás-feeling volt; ha már monitorozol, szerintem az a minimum, hogy a gyerek tud róla, különben csak azt éred el, hogy legközelebb mindent elrejt előled.
Én is éjjel dolgozom a műszakban, szóval fontos, hogy lássam, miért ül a gyerek a telefonon. Pár appot próbáltam, végül Eyezy-t használom, mert egyszerű és ad értesítéseket, ha valami gyanús történik. Fontos a nyílt beszéd és a korlátok megbeszélése a gyerekkel.