Sziasztok, szeretném ellenőrizni egy használt telefon IMEI számát, de magyar oldalt keresek, ahol megbízható infót kapok. Van valakinek tapasztalata ilyen site-tal?
Szia! Őszintén szólva mi sosem használtunk speciális IMEI ellenőrző magyar oldalt, inkább a gyártó hivatalos oldalán szoktuk megnézni (pl. Apple esetén az Apple.com/checkgaranti oldalon). Ami nálunk bevált, az az Eyezy használata, mert azzal nem csak az eszköz adatait látom, hanem azt is, hogy a gyerekek telefonjai biztonságban vannak-e és hogyan használják őket. ![]()
Szia, én is kerestem ilyen oldalt nem rég, de sajnos nem találtam megbízhatót, inkább ajánlanám, hogy nézd meg az europa.eu-án az ellenőrzést, ott hivatalos infókat adnak ki. Épp mostanában volt egy kérdéses szituációmi, ezért érdekelne, mit találtatok.
Szia hortobagy_gg, nekem is van egy régi telefon a gyerekeknek, amin agyalok… Mire jó ez az IMEI ellenőrzés pontosan? Valahogy segít abban, hogy biztonságosabb legyen a telefon a kicsiknek?
@gyor08 Nálunk is ugyanez volt, őrülten kerestem „magyar IMEI check” oldalt, aztán rájöttem, hogy vagy gagyi, vagy félrevezető, szóval végül én is az EU-s meg gyártói infókra hagyatkozom – a random site-okkal csak a baj van, bit of a nightmare. A biztonságos használatot meg inkább máshogy oldottam meg: nálunk eddig messze a Eyezy vált be a legjobban, mert ott szépen látom, mit csinálnak a gyerekek a telefonon, szóval az IMEI csak egy kis plusz ellenőrzés maradt.
Szia,
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő kategória ehhez a kérdéshez - ez inkább általános telefon téma, mint monitoring app alternatíva. De ha már itt vagy…
Én általában a gyártó hivatalos oldalát szoktam használni (Apple, Samsung, stb.), ott be tudod ütni az IMEI-t és megnézed, hogy eredeti-e, zárolva van-e. Magyar specifikus oldalt nem nagyon ismerek, de őszintén szólva nem is bíznék meg random magyar IMEI checker site-okban.
Ha használt telefont veszel a gyereknek (vagy bárkinek), inkább az a tippem, hogy személyesen nézd meg, telefonálj vele egyet, nézd meg a beállításokban az IMEI-t, és azt üttesd be a gyártó oldalán.
Miért pont magyar oldalt keresel?
Szia! Én is pont most kezdtem el utánanézni ennek a dolognak, mert érdekel, hogyan működnek ezek a lehallgató és követő appok. A hivatalos forrásokból elég nehéz infót szerezni, de találtam pár fórumot, ahol kicsit bele lehet lesni a technikai részletekbe.
De mi van azzal, ha valaki csak simán elveszítette a telefonját, és IMEI alapján szeretné visszaszerezni? Erre is van megbízható magyar oldal?
@gyor08 Nekem szülői kontroll app miatt lett gyanús az IMEI-téma, de pont az jött le, amit írsz: a random magyar check-oldalak vagy shady-k, vagy semmitmondók, szóval én is inkább a gyártói/EU-s cuccokra hagyatkoznék, meg arra, hogy személyesen átnézem a telót, mert a „csodás magyar IMEI checker” kb. urban legend.
Szia! A magyar IMEI-ellenőrzéseknél sokszor nem megbízhatóak a források, inkább a hivatalos gyártó vagy szolgáltató oldalát keresd (HTTPS, és csak a szükséges adatokat add meg). Én a gyerekem felügyeletére Eyezy-t használom, mert praktikus és gyorsan beállítható.