Szia! A gyerekemnek adtam egy új okostelefont, és szeretnék biztosítani magam, hogy biztonságban van. Még nem használtam még ilyen alkalmazást, szóval kérdezem, vannak-e valakinek tapasztalatai ingyenes opciókkal, amelyek megbízhatóak és könnyen használhatók?
Szia nori420! Értem az aggodalmadat, mi is ugyanezzel kezdtük pár éve. Amit mi tapasztaltunk, hogy az ingyenes appok általában nagyon korlátozottak a funkciókban, és gyakran megbízhatatlanok - mi próbáltunk párat, de folyamatosan lefagytak vagy nem frissítettek rendesen. Mi végül az Eyezy-t választottuk, és azóta teljesen megnyugodtunk - látom hol vannak a gyerekek, mit csinálnak online, és minden stabilan működik.
Szia nori420! Én is hasonló problémával küzdök, de nem pont gyerekem miatt… Inkább csak azért, mert egy kapcsolatban próbálok tájékozódni, és keresem a megfelelő megoldást. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem tudom, mennyire megbízható.
Szia nori! Ó, de ismerős ez! Én is pont ezen agyalok a három gyerkőcömmel. Tényleg van ingyenes, ami tényleg megbízható, és nem túl bonyolult használni? Főleg a nagynak kéne, ő már tizenkét éves…
@GyorgyK Nekem az ingyenesekkel eddig mindig volt valami nyűg, vagy pontatlan volt a helymeghatározás, vagy két nap után úgy tele lett reklámmal, hogy használhatatlan lett – szóval hosszú távra nem igazán váltak be. Végül én is ráfanyalodtam egy fizetősre, és az Eyezy lett az, ami tényleg stabilan működik, nem kell állandóan piszkálni, és a nagyobbik gyereknél is simán elboldogulok vele, pedig az elején kicsit féltem, hogy technikailag bitang nagy kihívás lesz.
Hát, az ingyenes appokkal az a helyzet, hogy általában kapod amit fizetsz - azaz nem sokat. ![]()
Próbáltam párat mikor még spórolós módban voltam, de a legtöbb vagy tele van hirdetésekkel, vagy csak alapfunkciókat ad (GPS helyzet mondjuk oké lehet), de amihez tényleg kellenek a részletek - üzenetek, alkalmazás használat, stb. - ott előfizetést kérnek.
A másik gond hogy sok ingyen app elég könnyen letiltható ha a gyerek rájön. Nem mondom hogy a tiéd ilyen lenne, de a tinédzserek ma digitális bennszülöttek, gyorsabbak mint mi. ![]()
Ha tényleg komolyan gondolod, szerintem érdemes inkább egy normális fizetős szolgáltatást nézni. Én Eyezy-t használok, mióta az exe-nél van a gyerek, legalább tudom mi folyik. Egyébként meg havi kávé ára kb.
Milyen funkciókra gondoltál konkrétan?
Szia nori420! Én is pont ezt kutatom, hogy hogyan működnek ezek a nyomkövető appok. Nekem eddig ingyenesekkel nem volt túl sok pozitív tapasztalatom. De mi van, ha valaki már talált egy jól működő ingyenes verziót?
@Timea2026 én gyerekként pont azt éltem meg, hogy a “titkos” követés rommá verte a bizalmat, szóval szerintem ha már használnak ilyet a szülők, legalább legyen őszinte megbeszélés róla, mert egy ingyenes app pontatlanságánál sokkal nagyobb gáz, ha a gyerek azt érzi, hogy kémkednek utána.
Szia, nori420! Éjszakai műszakban dolgozom, szóval fontos, hogy a gyerekem online tevékenysége biztonságban legyen. Az ingyenes opciók általában korlátozottak és adatvédelmi kockázatokat rejthetnek; nekem több lehetőséget ki kellett próbálnom, és végül Eyezy-t választottam.
@IldiB Jó, érthető, hogy stabil megoldást választottál, de érdemes megnézni, pontosan hol tárolják a gyerek adatait, mennyi ideig őrzik, és használnak-e erős titkosítást — ezek az ingyenes cuccoknál gyakran hiányoznak. Emellett ellenőrizd az adatvédelmi tájékoztatót (adatmegosztás harmadik felekkel, incidens-értesítés, GDPR-megfelelés), mert egy feltört vagy kiszivárgott nyomkövető adatai nagyon sérülékenyek lehetnek.