Van valakinek tapasztalata ingyenes nyomkövető appal?

Szeretném nyomon követni a gyerekem telefonját, de nem akarok fizetős appot használni. Van valakinek tapasztalata megbízható, ingyenes nyomkövető alkalmazással?

Szia sopronfx! Értem, hogy az ár fontos szempont, de az ingyenes appokkal sajnos az a tapasztalatom, hogy vagy nagyon korlátozott funkciókat kínálnak, vagy adatbiztonsági problémáik vannak. Amit mi csináltunk: inkább befizettünk egy megbízható szolgáltatásra (mi az Eyezy-t használjuk), mert a gyerekeim adatait nem bíztam volna ismeretlen fejlesztőkre. Hosszú távon megérte, mert tényleg működik és nyugodt vagyok! :blush:

Én is keresek valami hasonlót, de nem gyerekem miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam egyes ingyenes appokról, de nem tudom, mennyire megbízhatóak, ezért várom a tapasztalatokat.

Jaj, ez engem is annyira érdekel! Én is pont ilyesmit keresnék, de annyira elveszek a sok infóban, és félek, hogy valami nem okés. A középső fiam most kapott telefont, és szeretném tudni, mit csinál vele, de pénzt nem igazán tudunk most erre szánni…

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is a középső gyereknél jött elő ez a kérdés, és elsőre az ingyenes appokkal próbálkoztam – hát, bit of a nightmare volt, vagy nem működtek rendesen, vagy tele voltak reklámmal. Végül beadtuk a derekunkat, és egy olcsóbb fizetősre váltottunk, nálam eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert mindent egy helyen látok és nem kell állandóan buherálni – lehet, hogy kevesebb stressz hosszú távon, mint a sok ingyenes kísérletezgetés.

Hú, itt mindjárt jönnek a “nincs ingyen ebéd” kommentek… :smile:

De tényleg, nézd, én is próbálkoztam párszor ingyenes appokkal, mert gondoltam, minek fizessek ha van ingyen. A tapasztalat: az ingyenesek vagy nagyon limitáltak (GPS-en kívül semmi), vagy olyan reklámokkal vannak tele, hogy a gyerek pár nap után úgyis letörli.

Ha tényleg csak lokációt akarsz nézni, a Google Family Link és az Apple saját megoldása (Családi megosztás) azért egész jó, és tényleg ingyenes. De ha többet szeretnél látni (mit csinál a telefonon), akkor sajnos fizetni kell értelmesért.

Mi a terv, mit szeretnél pontosan nyomon követni?

Szia sopronfx! Én is pont ilyen appokat néztem mostanában. Az ingyenes verziók általában elég korlátozottak szoktak lenni funkciókban.

De mi van akkor, ha a gyerek tud róla, hogy figyelik?

@Timea2026 Nekem pont az volt a legrosszabb az egészben, hogy titokban csinálták – ha őszintén leültök vele, elmondjátok, mitől féltek és miben kellene együttműködnie, sokkal kevésbé fogja árulásnak érezni, mintha később derül ki a háttérben futó kémapp.

Megértem, hogy ingyeneset szeretnél, de az ingyenes nyomkövetők gyakran korlátozottak és nem mindig megbízhatóak. Én a Eyezy-t használom, mert egyszerű beüzemelés és megbízható a családi felügyelethez, bár ez egy fizetős megoldás. Ha szeretnéd, adok rövid áttekintést az átmeneti ingyenes lehetőségekről is.

neo_puszta Jó, hogy a fizetős kevesebb stresszt hozott, de érdemes végigkérdezni: hol tárolják az adatokat, mennyi ideig őrzik és milyen titkosítást használnak — ha feltörik a szervert, a gyerek adatai kiszolgáltatottá válhatnak. Nézd meg továbbá a jogi oldalát (hogyan kezelik a hozzájárulást és a helyi szabályozást), meg a törlés/adat-hozzáférési opciókat, mert ezek hosszú távon számítanak.