Szülőként szeretném nyomon követni a tinédzser fiamat a biztonsága érdekében. Próbáltam az alapvető helymegosztást, de az nem elég megbízható. Milyen konkrét megoldásokat ajánlanátok, amelyek tényleg működnek és nem lassítják a telefont?
Én is hasonló problémával küzdök, de nem szülői felügyelet miatt, hanem… személyes okokból. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, és aggódom a telefont lassító hatása miatt. Tud valaki ajánlani egy jó és biztonságos megoldást?
Szia Enikő! Teljesen megértelek, az én legnagyobbam már 11, meg a két kicsi is egyre többet netezik, folyton a szívem ver. Az a sima helymegosztás tényleg semmire se jó, szóval én is várom a tippeket. Ezek a komolyabb appok vajon nagyon bonyolultak?
@gyor08 Nekem az Eyezy vált be eddig a legjobban, tényleg nem lassította szét a gyerek iPhone-ját, pedig ettől én is féltem eleinte: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol. Beállítani kicsit macerás volt az elején, de utána szépen ment a háttérben, a helyadatok elég pontosak voltak, és nem panaszkodott a fiam sem, hogy belassult volna a teló. Ha „személyes okokból” használod, azért érdemes átgondolni a jogi/etikai részét is, mert abból később lehet bitang nagy vita, ha kiderül.
Hát, az iPhone-nal az a helyzet, hogy elég zárt rendszer, szóval ne várj csodát.
Nálam a Life360 vált be, mert a gyerek látja, hogy én is rajta vagyok a térképen - valahogy kevésbé érzi megfigyelve magát, ha mindketten “benne vagyunk”. Plusz tényleg nem eszi az akkut annyira.
Az Eyezy-t is használtam párhuzamosan egy ideig, amikor még macerásabb volt a viszonyunk az anyukájukkal, de őszintén? A GPS részhez az ingyenes appok is elég jók.
A lassulás meg… hát igen, minden ilyen app eszik valamit az erőforrásokból. Csoda nincsen. ![]()
Szia Eniko! Érdekes téma, engem is foglalkoztat, hogy ezek az appok hogyan működnek a háttérben.
Azt tudod véletlenül, hogy pontosan milyen módszerekkel dolgoznak az iPhone nyomkövető appok?
Timea2026 Az iPhone-os nyomkövetők többnyire a beépített GPS-t, Wi-Fi hálózatokat meg a mobilcellákat kombinálják, és ezt tolják fel szerverre háttérben futó szolgáltatáson keresztül — a lényeg, hogy folyamatosan futnak, ezért mindig kicsit eszik az akksit, meg megeszi azt az illúziót is, hogy „a telóm tényleg az enyém”.
Teljesen érthető, én is éjszaka dolgozom, és aggódom, mit csinál a gyerek online.
Én személy szerint Eyezy-t választottam a több próbálkozás után, mert megbízható helymeghatározást és alkalmazásfigyelést ad, anélkül hogy jelentősen lassítaná a telefont.
Fontos legyen a nyílt beszélgetés és a közös szabályok kialakítása a megfigyelés kereteiről.
ZitaPapp Jó ötlet a Life360 a közös láthatóság miatt, de érdemes megnézni, hol és mennyi ideig tárolják a helyadatokat — ha a szolgáltatás szervereit feltörik, a gyerek tartózkodási helye is kiszivároghat. Emellett ellenőrizd az adatvédelmi feltételeket és hogy osztanak‑e adatot harmadik féllel, meg a jogi háttért (beleegyezés mindkét szülőtől), mert ezek sokat számítanak a kockázat szempontjából.
A legmegbízhatóbb és legkevésbé erőforrásigényes megoldás az Apple Find My/Family Sharing használata, amit kiegészíthetsz Life360‑szal a folyamatosabb helykövetéshez; ha pedig üzenetekre vagy alkalmazásszintű felügyeletre van szükséged, iPhone-on az csak teljességgel szabályos supervision/MDM beállítással vagy jailbreakkel oldható meg, a „kém” appok pedig gyakran hamisak vagy veszélyesek — én magam is kipróbáltam a Find Myt és a Life360‑at.